Claudia Gilia (PSD): CCR spune că trebuie să se stabilească un prag în cazul abuzului în serviciu; decizia e obligatorie

Claudia Gilia (PSD): CCR spune că trebuie să se stabilească un prag în cazul abuzului în serviciu; decizia e obligatorie

Curtea Constituţională spune, în mod expres, că trebuie să se stabilească un prag în cazul abuzului în serviciu, iar deciziile CCR sunt obligatorii, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, la Târgovişte, deputatul PSD de Dâmboviţa Claudia Gilia.

Gilia este membră a Comisiei specială comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru sistematizarea, unificarea şi asigurarea stabilităţii legislative în domeniul justiţiei.

”În cadrul Comisiei de sistematizare, obiectul principal al acestei comisii vizează punerea articolelor care au fost declarate neconstituţionale cu dispoziţiile Curţii Constituţionale. Curtea Constituţională spune, în mod expres, că trebuie să se stabilească un prag. Comisia, în urma dezbaterilor şi a propunerilor care s-au formulat deja, unele dintre ele, altele poate urmează să fie formulate, trebuie să stabilim un prag. Eu cred că domnul preşedinte, ca noi toţi ceilalţi trebuie să respectăm dispoziţiile Constituţiei, care spune clar că deciziile Curţii Constituţionale sunt definitive, sunt generale şi, mai ales, sunt obligatorii”, a afirmat Claudia Gilia, citată de Agerpres.

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, joi, că nu ar trebui să existe un prag anume pentru a defini abuzul în serviciu.

”Aud tot felul de teorii în spaţiul public şi nu pot să nu spun că mă tem şi aici de ciopârţiri a legislaţiei în vigoare. Mă gândesc la acel mult discutat prag. Nu cred că trebuie să existe un prag anume pentru a defini abuzul în serviciu. Un funcţionar sau un deputat poate să facă abuz serviciu şi contra intereselor publice şi aceasta este greu de cuantificat”, a spus Klaus Iohannis.

error: Conţinut protejat !!