Majoritatea medicilor de familie din judeţ au semnat acte adiţionale de prelungire a contractului cu Casa de Asigurări de Sănătate, astfel la începutul anului nu e nicio disfuncţionalitate, anunţă conducerea CJAS Dâmboviţa.
”La data de 31 decembrie 2017 aveam în relaţie contractuală pe asistenţă medicală primară 220 de furnizori de servicii medicale, până la această oră, 3 ianuarie 2018, avem încheiate 212 contracte cu acte adiţionale de prelungire a contractului. Este sub control situaţia. Avem câteva localităţi care nu au semnat, dar în acele localităţi nu avem decât un furnizor în relaţie contractuală cu Casa, sunt mai mulţi furnizori, în aşa fel încât se poate asigura asistenţă medicală fără probleme”, a precizat şeful CJAS Dâmboviţa, Niculina Sandu.
Aceasta a subliniat că pacienţii, în cazul în care medicul lor de familie nu este în relaţie contractuală cu CJAS, au şi varianta transferării la un alt medic.
Concluzia conducerii CJAS Dâmboviţa este că, la nivelului judeţului, nu este blocată activitatea medicală, medicii de familie, în cea mai mare parte, asigură serviciile către pacienţi.
”Asiguraţii înscrişi pe lista unui medic de familie care nu prestează servicii în relaţie contractuală cu Casa de Sănătate au posibilitatea, conform legislaţiei în vigoare, să se transfere pe lista unui alt medic de familie. Nu va fi blocată activitatea medicală. În asistenţa medicală ambulatorie de specialitate în specialităţi clinice la 31 decembrie 2017 aveam 28 de furnizori în relaţie contractuală, în acest moment avem 26 de acte adiţionale semnate, doi furnizori nu au primit un aviz favorabil după vârsta de pensionare, iar la celelate asistenţe medicale avem aproape acelaşi număr cu o variaţie de un contract, două, cei care nu au dorit să îşi prelungească sau nu au îndeplinit condiţiile pentru prelungirea actelor adiţionale. Deci, nu va fi nicio disfuncţionalitate la nivelul judeţului Dâmboviţa”, a mai spus şeful CJAS Dâmboviţa, Niculina Sandu.