CJ Dâmboviţa va repara Casa Sindicatelor din Târgovişte şi va deveni coproprietar

CJ Dâmboviţa va repara Casa Sindicatelor din Târgovişte şi va deveni coproprietar

Consiliul Judeţean (CJ) Dâmboviţa a încheiat o asociere în participaţie cu Casa de Cultură a Sindicatelor Târgovişte pentru a repara clădirea instituţiei de cultură. Totodată consiliul va deveni coproprietar al Casei Sindicatelor.

”Cred că este una dintre cele mai importante hotărâri pe care o luăm în acest mandat. Sindicatele nu au bani pentru a moderniza Casa Sindicatelor, noi nu avem o sală de spectacole, o sală de evenimente în judeţ. Sigur că astăzi nici noi nu avem resurse, am cuprins realizarea unei documentaţii şi ne gândim să aplicăm pe anumite proiecte europene şi cred că putem în doi ani jumătate, trei ani, să avem o instituţie de cultură modernă, să dispară din Casa Sindicatelor magazine de mobilă şi alte lucruri, care au fost necesare pentru a supravieţui, nu din alt motiv şi să avem unde şine Festivalul Dolănescu, pentru că nu l-a putut ţine în ianuarie că nu avem niciun spaţiu, să avem unde ţine Crizantema de Aur, să avem unde ţine Festivalul Ileana Sărăroiu, să avem unde ţine Festivalul Rodica Bujor şi alte astfel de activităţi”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.

Acesta spune că, proporţional cu investiţiile făcute, consiliul judeţean va deveni coproprietar al clădirii.

”Foarte important este că vom deveni, cu ce facem acolo, coproprietari. Deci vom dobândi şi o cotă parte din proprietate, achivalentă cu investiţiile pe care le vom face pe parcursul mai multor ani de zile, ceea ce va schimba fundamental statutul Casei de Cultură a Sindicatelor din Târgovişte”, a precizat Ţuţuianu.

Casa de Cultură a Sindicatelor din Târgovişte, clădire emblematică a municipiului, se află într-o continuă degradare, nu mai sunt condiţii optime pentru organizarea de spectacole. Clădirea nu mai are încălzire, pereţii sălii de spectacole, scaunele şi scena arată foarte rău, materialele cu care sunt tapițate s-au degradat, iar clădirea nu a avut parte de niciun fel de lucrări de reabilitare.

La Casa Sindicatelor din Târgovişte au avut loc, de-a lungul timpului, cele mai multe spectacole din municipiu, s-au ţinut festivaluri naţionale, simpozioane, întruniri politice. De asemenea aici a funcţionat o filială a Universităţii „Spiru Haret” din Bucureşti. Holul principal al clădirii este ocupat în prezent de o firmă care vinde mobilă.

Casa Sindicatelor a fost construită între anii 1969-1974. Este situată în centrul Târgoviştei, în Piaţa Mihai Viteazul. Capacitatea sălii de spectacole este de 597 locuri. Arhitectul clădirii a fost Nicolae Vlădescu.

error: Conţinut protejat !!