CJ Dâmboviţa va opri în 2015 asocierile pe drumuri cu consiliile locale

CJ Dâmboviţa va opri în 2015 asocierile pe drumuri cu consiliile locale

Consiliul Judeţean (CJ) Dâmboviţa nu va mai face, din a a doua parte a acestui an, asocieri cu consilii locale pentru asfaltare, modernizare drumuri locale, a anunţat, miercuri, preşedintele CJ Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.

”Unii primari cred că acest consiliu judeţean este banca lor”, a spus Ţuţuianu, subliniind că nu are un buget aşa de mare consiliul încât să realizeze toate investiţiile necesare în judeţ, atât cele de interes judeţean, cât şi pe cele de interes local.

”Am avut o discuţie zilele trecute cu toţi primarii care au contracte de asociere cu consiliul judeţean pentru a lămuri în ce măsură vor asigura finanţarea în 2015 a acestor lucrări (…). Intenţia noastră este de a finaliza cât mai multe obiective şi a le pune în funcţiune. O să mă gândesc şi o să propun consiliului judeţean ca undeva, într-un termen rezonabil, să punem stop asocierilor cu consiliile locale pentru drumurile comunale şi săteşti. Avem deja un portofoliu de aproape 80 de proiecte de investiţii, care necesită susţinere financiară până în 2017-2018 ca să le putem finaliza”, a precizat Ţuţuianu.

Programul de asociere consiliul judeţean-consilii locale a demarat în 2010. Proporţia finanţării lucrării era de 50% consiliul judeţean, 50% consiliul local şi viza drumuri de interes local.

”Probabil peste 300 de kilometri de drum au fost cuprinşi în acest program”, a mai spus preşedintele CJ Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.

error: Conţinut protejat !!