Site icon stiriDB

CJ Dâmboviţa: Triplă inaugurare la Dărmăneşti/ ALDE: Inaugurarea sediului neterminat transformată în şuetă electorală

darmanesti-primarie

Consiliul Judeţean Dâmboviţa anunţă, într-un comunicat de presă, o triplă inaugurare, duminică, la Dărmăneşti: sediu de primărie, achiziţionarea de utilaje şi asfaltarea unui drum. În replică ALDE Dâmboviţa susţine, tot într-un comunicat, că a fost inaugurat un sediu de primărie neterminat, iar evenimentul s-a transformat într-o şuetă electorală.

La evenimentul de duminică de la Dărmăneşti au fost prezenţi atât preşedintele CJ Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, cât şi liderul ALDE Dâmboviţa, deputatul Georgică Dumitru.

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, a participat duminică 15 mai, în comuna Dărmănești, la o triplă inaugurare de investiții realizate prin fonduri europene, prin Grupul de Acţiune Locală (GAL) „Dărmăneşti – I.L. Caragiale – Vlădeni”, a căror valoare totală este de aproximativ 600.000 euro.

Renovarea sediului Primăriei Dărmăneşti este cea mai importantă investiție din cele 3 proiecte finalizate. Aici au fost executate: tencuieli, tâmplărie termopan, recompartimentare interioară, grupuri sanitare, introducere utilităţi, acoperiş, încălzire centrală. Valoarea totală a investiției este de 181.525 euro. Tot prin GAL au fost asfaltați 3 km de drumuri comunale şi s-au achiziţionat utilaje pentru Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă din localitate.

Adrian Ţuţuianu, Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa:”Marcăm astăzi, ca realizări ale primăriei de la Dărmăneşti, trei obiective de investiții, realizate prin Grupul de Acţiune Locală (GAL) I.L.Caragiale – Dărmăneşti – Vlădeni. GAL-ul a avut rezultate foarte bune, fiind unul dintre cele care au încheiat exerciţiul financiar cu rezultate deosebite. Punem în funcţiune sediul nou al Primăriei din Dărmăneşti şi prezentăm utilajele achiziţionate în cadrul Serviciului Public Local pentru Situaţii de Urgenţă, dar și realizarea a 3 km de drum. În total, valoarea acestor bunuri şi lucrări este de cca. 600.000 euro. Aproape 3.000.000 lei bani europeni cu o cotă de finanţare din parte administraţiei publice locale. Utilajele care s-au cumpărat sunt moderne, foarte utile pe perioada de iarnă, la deszăpezire precum şi la stingerea incendiilor. Drumurile comunale sunt importante pentru locuitori, iar realizarea unui sediu nou de primărie era o necesitate. În perioada următoare, dorim să modernizăm şi să punem la punct o casă de cultură aşa cum merită o comună cum este Dărmăneşti. Îl felicit pe domnul primar pentru aceste realizări! Felicit Consiliul Local pentru implicare! Eu cred că avem încă o dată dovada că fondurile europene ajută la dezvoltarea localităţilor noastre.”

CONSILIUL JUDEŢEAN DÂMBOVIŢA

 

 

COMUNICAT DE PRESĂ ALDE

Inaugurarea sediului neterminat al Primăriei Dărmăneşti a fost transformată în șuetă electorală

În contradicţie flagrantă cu prevederile legislative ale alegerilor locale şi în dispreţul legilor nescrise ale bunului simţ, fără niciun pic de jenă  vizavi de ceilalţi competitori politici, primarul comunei Dărmăneşti, venerabilul Matei Gheboianu, a transformat un eveniment ce ţinea de administraţia publică într-un soi de șuetă electorală, în beneficiul direct al candidatului PSD la Primăria Dărmăneşti, acelaşi venerabil Matei Gheboianu.

Inaugurarea sediului nou, dar neterminat al primăriei, o investiţie realizată cu fonduri europene, a fost transformată într-o întrunire electorală social-democrată, cu membrii de partid şi simpatizanţi cu eşarfe roşii la gât, cărora le-au fost distribuite la greu ziare şi pliante cu conţinut electoral. N-a fost chip să se taie panglica inaugurală, repetăm, nu la sediul local de partid, ci la sediul încă în lucru al primăriei, înainte ca venerabilul edil să citească lista de consilieri, poticnit şi pe un ton domol, care ne-a  dus cu gândul la Neica Zaharia Trahanache şi ceilalţi eroi ai farsei electorale magistral zugrăvită de inegalabilul şi mereu actualul Caragiale.

O farsă pe care cetăţenii din Dărmăneşti o trăiesc aievea în aceste zile, când un primar încurcă până şi numele partidului pentru care candidează şi taie “pamblici” la o clădire în curs de reamenajare şi la o stradă asfaltată acum câteva luni de zile.

Ne exprimăm convingerea că legea este aceeaşi pentru toţi şi nu poate fi călcată în picioare nici la Dărmăneşti şi nici altundeva, fără ca cei care se fac vinovaţi să dea socoteală.

Departamentul de comunicare al ALDE Dâmbovița