CJ Dâmboviţa: Campania „O pădure cât o țară” continuă în județ

CJ Dâmboviţa: Campania „O pădure cât o țară” continuă în județ

Proiectul „O pădure cât o țară”, finanțat de Consiliul Județean Dâmbovița (CJD), a continuat, vineri, cu o nouă acțiune de plantare de puieți în comuna Aninoasa, informează CJ Dâmboviţa.

„Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a participat alături de vicepreședintele Luciana Cristea, administratorul public al județului, Cristian Avanu, și Claudiu Mănescu – șef serviciu în cadrul Serviciului Tineret, Sport, Turism, Asociații, Fundații, Coordonare Societăți Comerciale, la acțiunea de plantare a 2.500 puieți (1.200, salcâm, 800, frasin și 500, ulm) pe care Asociația Students Forests Guard o derulează în județul Dâmbovița.

Acțiunea de împădurire a atras pe șantier numeroși voluntari, elevi și cadre didactice de la Școala din Aninoasa”, se arată într-un comunicat al CJ Dâmboviţa.

Conform sursei citate, proiectul de educație civică este în valoare totală de 19.140 lei, dintre care 17.100 lei reprezintă finanțare nerambursabilă din bugetul CJD, ca urmare a semnării contractului de finanțare în etapa a doua a programului.

„Prin proiect, se vor organiza campanii de ecologizare, activități de împădurire și alte activități de protejare a mediului înconjurător.

Totodată, se urmărește creșterea gradului de participare a copiilor la protejarea mediului și, astfel, o participare activă la viața comunității dâmbovițene”, precizează CJ Dâmboviţa.

Proiectul prevede plantarea unui număr de 10.000 de puieți, iar în județul Dâmbovița au fost identificate 4 șantiere de împădurire.

În urmă cu două săptămâni, în comuna Dobra, în cadrul aceluiași proiect, au fost plantați 1.300 de puieți de salcâm și frasin.

error: Conţinut protejat !!