Site icon stiriDB

CJ Dâmboviţa a reziliat contractul cu una dintre firmele de deszăpezire care nu a acţionat corespunzător

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, a declarat că a fost reziliat contractul cu una dintre firmele de deszăpezire care acţiona în zona montană a judeţului şi care nu şi-a făcut treaba.

Conform lui Ţuţuianu, firma respectivă nu avea utilaje pentru a interveni la deszăpezire şi a fost nevoie ca societatea de Drumuri Lucrări şi Poduri (SC LDP) din subordinea consiliului judeţean să intervină.

”În luna decembrie am lucrat în zona montană cu o societate comercială din Braşov (…). Am reziliat contractul după ce am văzut cum au lucrat în luna decembrie, adică nu au lucrat deloc: zona montană, unde aveau atribuţii, era blocată şi a trebuit să intervenim, între Crăciun şi Anul Nou, cu SC LDP ca să putem da drumul circulaţiei”, a precizat preşedintele CJ Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.

Acesta a mai spus că l-a văzut pe patronul firmei de deszăpezire cum arunca material antiderapant din maşina personală.

”Eu personal am constatat că acest individ (patronul firmei de deszăpezire, n.r.) din maşina proprietate personală arunca nisip pe drumul de la Moroeni până la Cabana Piciorul Babelor, ceea ce înseamnă că nu avea utilaje specializate şi practic şi-a bătut joc de această activitate, motiv pentru care nu vom deconta nici un leu faţă de această societate comercială”, a adăugat Ţuţuianu.

Pre;edintele CJ Dâmboviţa a spus că sunt opt firme care au contracte, din luna decembrie până în februarie, de deszăpezire a celor 800 de kilometri de drumuri judeţene: SC LDP, Start, Gopo, C&I Trans Eurpe, Stone Găeşti, Phoenix Impex, Bady Grand Explorer şi Eurogaz Prescom.

”Cel mai bine s-a comportat SC LDP şi sunt foarte mulţumit de modul în care Bady Grand Explorer din Piteşti a acţionat pe zona lui de competenţă. Am avut dificultăţi majore cu societăţile C&I Trans Europe SRL şi Start în prima zi de intervenţie.  Cantităţi de material antiderapant folosit la deszăpezire 2.247 tone, apă sărată 64 tone, mijloace auto și utilaje implicate în medie 37 pe zi,  personal în medie 50 salariaţi pe zi, motorină 45,6 tone, total parc utilaje disponibile în programul de iarnă 68”, a afirmat preşedintele CJ Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.