CJ Dâmboviţa: A fost semnat contractul pentru proiectul tehnic al centurii Găeşti

CJ Dâmboviţa: A fost semnat contractul pentru proiectul tehnic al centurii Găeşti

CJ Dâmboviţa anunţă că a fost semnat contractul pentru realizarea studiului de fezabilitate şi al proiectului tehnic pentru centura oraşului Găeşti.

„Alături de colegii din conducerea administației județene, vicepreședinții Luciana Cristea și Antonel Jîjîie, secretarul general al județului, Dan Popa, am semnat contractul de realizare a studiului de fezabilitate şi a proiectului tehnic pentru inelul de centură al orașului Găești, tronson care va avea regim de drum judeţean. Este unul dintre cele mai importante contracte pentru infrastructura rutieră din Dâmboviţa şi întreaga zonă”, spune preşedintele CJ Dâmboviţa, Corneliu Ştefan.

Valoarea contractului semnat se ridică la aproximativ 2,7 milioane de lei.

„Am propus acest drum dâmbovițenilor din anul 2020, absolut necesar pentru decongestionarea traficului din Găești, dar și pentru scurtarea timpilor parcurși de transporatorii care tranzitează zona! Consiliul Judeţean Dâmboviţa are şi banii necesari realizării centurii oraşului Găeşti. Prin Anghel Salingy avem asigurată suma de 80 de milioane de lei, la aceasta adăugându-se contribuția Consiliului în valoare de aproximativ 9 milioane de lei. Valoarea totală a investiţiei, conform studiului de prefezabilitate, se ridică la 89 de milioane de lei”, mai spune preşedintele CJ Dâmboviţa, Corneliu Ştefan.

Centura va avea o bandă pe sens; 3 intersecții amenajate cu sensuri giratorii sau noduri rutiere; o intersecție amenajată cu sens giratoriu la intersecția cu DN7; o intersecție amenajată cu pasaj suprateran peste DJ401 A și C.F. București-Pitești-Craiova; o intersecție amenajată cu sens giratoriu la intersecția cu DN61.

error: Conţinut protejat !!