CJ Dâmboviţa a depus un proiect de accesare de fonduri nerambursabile pentru extinderea spitalului judeţean

CJ Dâmboviţa a depus un proiect de accesare de fonduri nerambursabile pentru extinderea spitalului judeţean

Consiliul Judeţean (CJ) Dâmboviţa anunţă, într-un comunicat remis joi, că a depus un proiect de accesare de fonduri europene nerambursabile de 10 milioane de lei pentru extinderea spitalului judeţean.

”Consiliul Judeţean Dâmboviţa a depus, ieri, la ADR Sud Muntenia, proiectul ‘Extinderea şi dotarea ambulatoriului de specialitate din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte’. Acesta urmăreşte atragerea de fonduri nerambursabile, prin POR 2014 – 2020 (…). Obiectivul general al proiectului este creşterea accesibilităţii serviciilor de sănătate oferite de Ambulatoriul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte, prin extinderea acestuia şi echiparea sa cu dotări necesare desfăşurării activităţii. Astfel, se propune realizarea unei construcţii noi, care o va extinde pe cea existentă, în partea de nord a spitalului, pe aliniamentul corpului Reumatologie, clădire ce va avea demisol, parter şi 2 etaje”, se arată în comunicatul CJ Dâmboviţa.

Suprafaţa desfăşurată a noii clădiri va fi de 1.700 metri pătraţi. Valoarea totală a proiectului este de 10,8 milioane de lei, cu TVA. Termenul de execuţie este de 26 de luni.

”La demisol, vor fi amplasate vestiarele personalului şi centrala termică. Parterul va găzdui o sală de aşteptare, cu o capacitate de 40 de persoane, un punct de recoltare, cabinetele de ortopedie, oftalmologie şi cardiologie şi săli de tratament. Cabinetul de cardiologie este prevăzut cu o sală EcoDoppler şi testare la efort, precum şi cu un cabinet de explorări funcţionale non-invazive (EKG, EEG). Etajul 1 va cuprinde două secţii, oncologie şi diabet şi boli de nutriţie, separate prin două zone de aşteptare. La etajul 2, va fi situat cabinetul de urologie, cu sala de tratament aferentă şi zona de explorări funcţionale minim invazive (gastroscopie, endoscopie – colonoscopie şi terapia durerii)”, informează CJ Dâmboviţa.

Se preconizează că de această investiţie vor beneficia aproximativ 80 de mii de persoane, care vor utiliza servicii medicale în ambulatoriul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte.

error: Conţinut protejat !!