Site icon stiriDB

CJ Dâmboviţa a alocat 1 milion de lei pentru aparatură medicală şi dezinfectanţi la Spitalul Judeţean Târgovişte

Consiliul judeţean Dâmboviţa anunţă, marţi, într-un comunicat de presă, că a alocat un milion de lei pentru achiziţionarea de medicamente, dezinfectanţi şi aparatură medicală la secţia infecţioase a Spitalului Judeţean Târgovişte.

„Având în vedere evoluţia infecţiei cu virusul COVID-19 (Coronavirus) pe teritoriul României şi decretarea stării de urgenţă naţională, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Alexandru Oprea, a dispus alocarea sumei de 1.000.000 lei pentru achiziţionarea, în regim de urgenţă, atât a unor medicamente, materiale sanitare, dezinfectanţi, cât şi a unor echipamente medicale (aparatură) necesare dotării secţiei de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte (SJUT)”, precizează CJ Dâmboviţa.

Conform sursei citate, solicitarea, venită din partea unităţii medicale, presupune achiziţionarea următoarelor: monitor funcţii vitale (10), injectomat (15), ventilator (3), videolaringoscop (1), paturi terapie intensivă (6).

„Materiale vor ajunge la SJUT în scurt timp, imediat ce vor fi livrate de către furnizorii abilitaţi”, mai anunţă CJ Dâmboviţa.

Până marţi, în judeţul Dâmboviţa nu există nici o persoană infectată cu virusul COVID-19. Au fost efectuate 46 de teste, toate având rezultat negativ. În prezent, se află în carantină 36 de persoane, iar în izolare sunt 183 de persoane. Judeţul Dâmboviţa dispune, până la acest moment, de 54 de locuri de carantină.

„În calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Alexandru Oprea face apel la toţi dâmboviţenii să trateze cu deplină seriozitate această situaţie şi să dea dovadă de responsabilitate. Astfel, recomandă tuturor să înţeleagă importanţa indicaţiilor autorităţilor şi să le respecte întocmai. Pe această cale, vă amintim că toţi cetăţenii care vor intra pe teritoriul României din ţările incluse în zona roşie (Republica Populară China – regiunea Hubei; Italia – întreaga ţară; Coreea de Sud – Daegu şi Cheongdo, Iran – întreaga ţară) vor fi nevoiţi să intre în carantină pentru 14 zile, iar cei veniţi din ţările incluse în zona galbenă, cu peste 500 de cazuri confirmate, vor fi nevoiţi să se auto-izoleze la domiciliu tot pentru 14 zile”, se mai arată în comunicatul CJ Dâmboviţa.