Cinci persoane cercetate, în cazul apei infestate furnizată la Aninoasa

Cinci persoane cercetate, în cazul apei infestate furnizată la Aninoasa

Cinci persoane bănuite de comiterea infracţiunii de neglijenţă în serviciu sunt cercetate în cazul apei infestate furnizată, anul trecut, prin sistemul public de alimentare cu apă în Aninoasa, se arată într-un comunicat al Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) Dâmboviţa, remis luni.

”Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale au probat activitatea infracţională a cinci persoane bănuite de comiterea infracţiunii de neglijenţă în serviciu. Din cercetări a reieşit că în perioada 09-23 martie 2014, acestea şi-ar fi îndeplinit în mod defectuos îndatoririle de serviciu, furnizând locuitorilor de pe raza localităţii Aninoasa apă potabilă infectată”, se arată în comunicatul IJP Dâmboviţa.

În urma consumului de apă infestată de la Aninoasa 95 de persoane s-au îmbolnăvit. 49 dintre acestea, informează IJP Dâmboviţa, s-au constituit părţi civile cu suma de 261.100 lei.

”La data de 6 martie a.c., dosarul penal a fost înaintat Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa cu propunere legală”, se precizează în comunicatul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Dâmboviţa.

În luna martie a anului trecut mai multe persoane din Aninoasa au ajuns la spital din cauză că au băut apă infestată din sistemul public de alimentare.

Compania de Apă Târgovişte Dâmboviţa a recunoscut că a fost o defecţiune, susţinând că a fost descoperită o conductă de metal foarte veche din cauza căreia apa a fost contaminată cu dejecţii din canalizare.

În urma incidentului, directorul Companiei de Apă Târgovişte Dâmboviţa de la acea vreme, Dorin Staicu, şi-a dat demisia.

DSP Dâmboviţa a amendat, din cauza incidentului din martie 2014, Compania de apă Târgovişte Dâmboviţa cu suma de 35.000 de lei ”pentru deficienţele constatate în administrarea sistemului de alimentare cu apă”.

După incident, în Aninoasa a fost oprită apa furnizată prin sistemul public de alimentare, au fost efectuate lucrări de reparaţii şi au fost făcute mai multe probe ale potabilităţii apei. După ce Direcţia de Sănătate Publică şi-a dat acordul, furnizarea apei a fost reluată.

error: Conţinut protejat !!