Cercetătorii Universităţii Valahia ce au obţinut locul I la concursul internaţional de robotică, premiaţi de Primăria Târgovişte

micro-robotica-valahia-02

Primăria Târgovişte i-a premiat, joi, în cadrul şedinţei de consiliu local, pe cercetătorii Universităţii Valahia Târgovişte, care la sfârşitul lunii mai au obţinut locul întâi în finala concursului de microrobotică organizat în cadrul celei mai mari conferinţe internaţionale de Robotică şi Automatică, ICRA2015, desfăşurată la Seattle.

”Primăria municipiului Târgovişte premiază performanţa frumoasă pe care au realizat-o cercetătorii de la Universitatea Valahia din Târgovişte, aceştia ocupând locul I la cel mai important eveniment destinat microroboticii în lume, e vorba de conferinţa de la Seattle. Vrem şi noi să recunoaştem, prin această modalitate, meritele deosebite şi faptul că echipa de la Universitatea Valahia a pus România şi municipiul Târgovişte foarte sus în topul cercetării ştiinţifice mondiale”, a spus primarul interimar al Târgoviştei, Cristian Stan.

micro-robotica-valahia-03

Cei care au fost premiaţi sunt conferenţiarul Alexandru Ioan Ivan, lectorul Florin Dragomir, doctorandul Valentin Gurgu, Mihaela Ivan şi studentul în anul IV Nicolae Rădulescu.

Primarul Târgoviştei, Cristian Stan, a anunţat că aceştia vor primi diplome de excelenţă din partea Primăriei Târgovişte, precum şi câte 2.000 de lei.

Diplomă primită la concursul de la Seattle

Diplomă primită la concursul de la Seattle

Participarea echipei de la Universitatea Valahia din Târgovişte  la competiţia internaţională de microrobotică a constat în realizarea unui dispozitiv microrobotic de 220 micrometri, adică mai puţin de un sfert de milimetru. Aplicaţia vizează domeniul biomedical şi ar putea fi folosită în viitor la operarea în canalele sangvine şi alte operaţii de chirurgie minim invazive, la manipularea şi sortarea de celule sau asamblarea de structuri la scară nanometrică şi micrometrică.

Evenimentul de la Primăria Târgovişte a fost umbrit de o gafă a autorităţilor.

Cercetătorii Universităţii Valahia au primit plicurile cu bani de la primarul Cristian Stan, în cadrul şedinţei de consiliu şi au fost felicitaţi pentru performanţă. Însă nu au primit în acest cadru festiv şi diplomele de excelenţă, poate acestea le vor fi înmânate ulterior. Consilierul primarului, Alina Dumbravă, era la începutul şedinţei în sală cu diplomele, dar a plecat chiar înainte de momentul decernării.

Oficialii au ratat astfel partea festivă a întregului eveniment.

De notat şi că în proiectul de hotărâre de consiliu, numele unuia dintre cercetătorii premiaţi era scris greşit.

error: Conţinut protejat !!