Site icon stiriDB

Centrul Social Găeşti, modernizat cu bani europeni

Centrul Social Găeşti este modernizat cu fonduri europene în valoare de 3,6 milioane de lei. Contractul de finanţare a fost semnat în 2011, iar proiectul avea termen de finalizare 2014. Acesta s-a prelungit până în iunie 2015.

Proiectul european este finanțat prin Programul Operațional Regional şi presupune modernizarea soațiilor de la parter și etajul 1 și extinderea zonei de la parter cu sală de mese și bucătărie, spălătorie, uscătorie și călcătorie. De asemenea în proiect sunt prevăzute dotări.

Stadiul de execuție a depășit 50%.

”Termenul de execuţie al lucrărilor este de 12 luni, constructor SC Paulus SRL. Vom termina în luna iunie 2015, 43% din contractul de finanţare este finalizat, iar lucrările sunt realizate în procent de 51%. Pentru etajele 2 şi 3, care nu au putut fi prinse în proiectul european pentru că au fost beneficiat de o finanţare europeană pe fonduri de preaderare, pe ISPA, am luat decizia să venim cu o contribuţie integrală de la consiliul judeţean. Clădirea să arate unitar. Vom face lucrări de anvelopare termică, reparaţii la acoperiş, lucrări de reparaţii modernizare pe scări şi vom vărui toate spaţiile interioare, să arate în acelaşi fel”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, care a efectuat vienri o vizită la acest obiectiv.

Acest aa mai spus că la vechea spălătorie din cadrul Centrului Social de la Găeşti o firmă din Bucureşti intenţionează să sponsorizeze realizarea unei case de tip familial.

La Centrul Social de la Găeşti, unde sunt mai multe corpuri de clădire, sunt acum 45 de copii cu dizabilităţi. Tot aici, Fundaţia Cara Bella International, în parteneriat cu DGASPC Dâmboviţa, asigură servicii specializate în regim  rezidenţial pentru 21 de copii cu dizabilităţi ai căror parinţi sunt decedaţi, necunoscuţi sau dispăruţi, precum şi copii găsiţi sau abandonaţi de mame în unităţi sanitare.