Centrul de recuperare a militarilor întorşi din teatrele de operaţii va fi realizat la Mănăstirea Dealu de MApN

Centrul de recuperare a militarilor întorşi din teatrele de operaţii va fi realizat la Mănăstirea Dealu de MApN

Ministerul Apărării Naţionale se va implica în realizarea la Mănăstirea Dealu, în apropiere de Târgovişte, a unui Centru de recuperare a militarilor români întorşi din teatrele de operaţii, a declarat, joi, la Târgovişte, unde efectuează o vizită de lucru, ministrul Apărării, Mihai Fifor.

Propunerea a fost făcută la o discuţie pe care a purtat-o, joi, la Târgovişte, ministrul Fifor cu autorităţile judeţene şi senatorul PSD de Dâmboviţa Adrian Ţuţuianu.

”Legat de spitalul de la Mănăstirea Dealu, acolo încearcă o asociaţie a veteranilor din teatrele de operaţii să realizeze o anume investiţie, astăzi a căpătat contur o altă idee, şi anume să gândim un schimb între Primăria Târgovişte şi Ministerul Apărării Naţionale, primăria va primi terenul de 19 hectare (de la o unitate militară din Târgovişte care va fi relocată la Teiş, nr.), ministerul să preia în proprietate toată locaţia de la Mănăstirea Dealu. Asta înseamnă că acolo se va dezvolta un centru naţional de tratament pentru militari, de asemenea acolo putem să mutăm Policlinica militară din Târgovişte, care nu are spaţii suficiente şi adecvate”, a precizat Adrian Ţuţuianu.

Acesta spune că anul viitor ar putea începe lucrările la centrul de recuperare de la Mănăstirea Dealu.

”Cred că dacă anul acesta rezolvăm toate aspectele legate de transferurile de proprietate şi se emit ordinele necesare la MapN, anul viitor am putea să începem investiţiile la Mănăstirea Dealu”, a precizat Adrian Ţuţuianu.

Consilierii locali din Târgovişte au aprobat, în luna februarie, acordarea în folosinţă gratuită a locaţiei fostului liceu militar de la Mănăstirea Dealu, acolo unde a fost instruit în tinereţe Regele Mihai I, Asociaţiei Militarilor Veterani şi Veteranilor cu Dizabilităţi din România pentru realizarea unui centru pentru recuperarea militarilor întorşi din teatre de operaţiuni.

Dreptul de folosinţă a fost dat pe o perioadă de 49 de ani, cu posibilitatea prelungirii. Condiţia este ca în cinci ani de la data preluării în folosinţă a imobilelor să se realizeze investiţia.

”Asociaţia reprezintă parte din beneficiari, pentru că, până la urmă, ne adresăm militarilor întorşi din teatrele de operaţii, este evident că e tot mai mare nevoia de astfel de centre de recuperare. Vă reamintesc că în momentul de faţă avem în Afganistan aproape 700 de militari. Desigur că ne dorim ca toţi să se întoarcă cu bine acasă şi să fie sănătoşi. A veni într-un centru de recuperare nu înseamnă neapărat că te-ai întors rănit din teatru de operaţii, dar este nevoie de refacere, este nevoie de recuperare, aşa că e binevenit încă un centru. Vă reamintesc că tot anul viitor începe şi reabilitarea centrului de la Herculane, aşa cum am promis, pentru că intenţionăm ca pe teritoriul României să avem mai multe astfel de facilităţi în beneficiul militarilor români”, a spus ministrul Mihai Fifor, citat de Agerpres.

Ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, efectuează, joi, o vizită de lucru în Dâmboviţa, a mers la Garnizoana Târgovişte, iar în program mai are deplasări la unităţi şi obictive militare din judeţ, precum şi la Mănăstirea Dealu, unde se va dezvolta centrul de recuperare a militarilor răniţi în teatrele de operaţii.

error: Conţinut protejat !!