Centru rezidenţial de tip familial, inaugurat la Şotânga în prezenţa ministrului Muncii

Centru rezidenţial de tip familial, inaugurat la Şotânga în prezenţa ministrului Muncii

Ministrul Muncii, Rovana Plumb, a inaugurat, miercuri, în comuna dâmboviţeană Şotânga, un Centru rezidenţial de tip familial.

Clădirea centrului este construită din 2012, însă acum au fost create noi servicii:un centru rezidenţial de tip familial şi serviciu de primire în regim de urgenţă.

”Clădirea centrului a fost realizată cu fonduri europene, pe programul 322, recepţia a fost făcută în 2012. Timp de un an şi jumătate a funcţionat în parteneriat cu o fundaţie din Bucureşti, ”Copii noştri”, iar din februarie 2014 avem un acord de parteneriat şi o colaborare cu ARED (Asociaţia Română pentru Educaţie şi Dezvoltare, n.r.) Târgovişte. Clădirea a costat, la vremea respectivă, 715.000 lei, are o suprafaţă de circa 200 de metri pătraţi şi o curte de 900 de metri pătraţi, cu un loc de joacă”, a declarat primarul din Şotânga, Constantin Stroe.

ipp

La centrul rezidenţial sunt 14 copii fără părinţi sau cu părinţi decăzuţi din drepturi. Alţi 12 copii din comunitate care provin din familii devaforizate sunt în regim de after school şi primesc o masă caldă pe zi. Şi familiile primesc aici consiliere.

Ministrul a mers apoi în vizită de lucru la Pucioasa şi Gura Ocniţei, unde sunt locuinţe protejate pentru persoane cu handicap, respectiv pentru vârstnici.

La finalul vizitei în Dâmboviţa, ministrul Rovana Plumb a participat la Ziua comunei Glodeni.

ipp

error: Conţinut protejat !!