Un centru de excelenţă pentru tradiţii educaţionale ale turismului rural a fost realizat cu fonduri europene de peste 550.000 de euro şi a fost inaugurat, vineri, în localitatea dâmboviţeană Cornăţelu.
Durata de execuţie a proiectului a fost de 2 ani şi a fost realizat în cadrul unui proiect finanţat prin Fondul European pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală (FEADR).
Scopul centrului este de a promova turismul rural.
”A ieşit un lucru frumos, care cred că este reprezentativ chiar pentru ţară, nu doar pentru zona noastră. Mulţumesc celor care au fost alături de mine la acest proiect. Şerban Sturdza a fost arhitect şi, pot spune, a realizat o bijuterie de clădire. În curte avem o casă a animalelor cu un cal, o vacă, avem gâşte. Cei care vin aici se simt ca la o moşie, la ţară”, a precizat beneficiarul proiectului, Corneliu Vişoianu.
Proiectul, a mai spus acesta, vizează două tipuri de investiţie: în infrastructura de primire turistică, cu o capacitate de 20 de locuri de cazare, iar pe de altă parte în activităţi recreaţionale, care urmăresc să recreeze experienţa vieţii tradiţionale sau să o împărtăşească celor care nu o cunosc.
Turiştii pot îmbrăca portul popular specific zonei, pot vizita obiective de interes local sau pot participa la evenimentele tradiţionale locale.
”Această investiţie e importantă pentru Cornăţelu, în primul rând, pentru că va fi un exemplu pentru toată lumea, că se poate face ceva dacă ai un pic de pricepere, multă insistenţă şi apelezi la consultanţii potriviţi, în al doilea rând pentru că dezvoltarea turismului rural cred că trebuie să fie o prioritate pentru noi ca judeţ şi în al treilea rând pentru că dacă se va dezvolta acest centru vom avea şi rezultate economice”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, prezent la inaugurarea centrului.
Acesta a precizat şi că anul viitor se va face o asociere între consiliul judeţean şi Consiliul Local Cornăţelu pentru a se rezolva problema drumurilor de acces la centrul inaugurat, vineri, respectiv acces din zona comunei Cornăţelu şi dinspre Conţeşti, din DN 71 Bucureşti.Târgovişte.