Site icon stiriDB

Centru de zi pentru copii cu autism şi Sindromul Down, inaugurat la Târgovişte

Un centru de zi pentru copii cu autism şi Sindromul Down, cu o capacitate de 50 de locuri, a fost inaugurat, vineri, la Târgovişte.

Investiţia, realizată de Primăria Târgovişte, a fost de 280.000 de lei.

Copiii diagnosticaţi cu autism sau Sindromul Down vor beneficia zilnic de serviciile gratuite oferite de specialiştii Direcţiei de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Municipiului Târgovişte şi echipei Help Autism, asociaţia care a intrat în parteneriatul pentru realizarea acestui centru.

”Este primul centru din judeţul Dâmboviţa în care sunt aplicate terapii specifice pentru copii cu sindrom Down şi autism. Este un proiect la care eu ţin foarte mult, pe care eu l-am iniţiat în calitate de consilier local şi mă bucur că am ajuns, iată, astăzi să-l inaugurez în calitate de reprezentant al executivului administraţiei publice târgoviştene”, a spus primarul interimar al Târgoviştei, Cristian Stan.

În anul 2014, în judeţul Dâmboviţa erau înregistraţi aproximativ 200 de copii cu autism şi 90 copii cu Sindrom Down.

Reprezentanţii Direcţiei de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Municipiului Târgovişte au subliniat că programul de terapie intensiv asigurat sub coordonarea unui profesionist creşte cu 50% şansele de recuperare spre integrare a copiilor cu autism şi îmbunătăţeşte semnificativ viaţa copiilor cu Sindrom Down şi a părinţilor lor.

Centrul inaugurat vineri a primit denumirea de ”Sfânta Maria” şi este situat pe strada Lt. Stancu Ion, nr. 35, Târgovişte.

La eveniment au participat primarul interimar al municipiului Târgoviște – Cristian Stan, viceprimarul Cosmin Bozieru, președintele Asociației ”Help Autism” – Daniela Bololoi, președintele Consiliului Județean – Adrian Țuțuianu și parlamentarii de Dâmboviţa Leonardo Badea, Valentin Calcan și Ionuț Săvoiu.