Site icon stiriDB

Centru after school, inaugurat la Raciu

Un centru after school, finanţat cu fonduri europene, a fost inaugurat, duminică, la Raciu, în prezenţa autorităţilor locale, a europarlamentarului Viorica Dăncilă, a prefectului Victor Sanda şi a parlamentarilor Ionuţ Săvoiu şi Leonardo Badea.

Centrul after-school din Raciu e un obiectiv din cadrul proiectului ”Îmbunătăţirea reţelei de drumuri de interes local, reţea de canalizare şi staţie de epurare, construire centru after school”, proiect realizat pe Măsura 322.

”Referitor la acest proiect pe 322, aș putea spune că a fost o muncă asiduă, cu nopți nedormite, cu frică și todeauna frică de Dumnezeu. Și am zis să lucrăm cu atenție, că știm și alte comune ce-au pățit. Cu credință, cu suflet bun și o minte sănătoasă, eu zic că am reușit dirijarea tuturor fondurilor pe buget local, guvernamentale și de la Uniunea Europeană să le ducem la bun sfârșit”, a declarat primarul din Raciu, Vasile Grădinaru.

Valoarea totală a proiectului început în iunie 2010 este de 10,5 milioane de lei.

Valoarea centrului after school, inaugurat duminică, este de 830.000 de lei. Centrul are trei săli şi o capacitate de 65 persoane.

”Discutăm astăzi de drumuri, de apă, de canal, de stație de epurare. Înseamnă peste 100 de miliarde de lei care au venit în această localitate, bani pe care nu am fi putut niciodată să-i strângem din taxele și impozitele de la cetățeni. Fără banii europeni am fi rămas undeva în urmă (…). Vreau să vă spun că, pentru viitor, îl voi sprijini pe domnul primar să finalizăm lucrările de la căminul cultural, (…) voi sprijini construcția unei primării noi, o putem face în următorii doi ani de zile, mă preocupă să începem anul acesta, sper ca în luna mai să începem cei 2,2 km de drum de la Lucieni până în Raciu și să avem asfalt și pe partea aceea și, sigur, să asfaltăm ceea ce am pietruit, drumul între Raciu și Perșinari”, a afirmat preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.

Europarlamentarul Viorica Dăncilă s-a referit la importanţa atragerii de fonduri europene.

”Vreau să-l felicit cu toată sinceritate pe domnul primar, care a înțeles cât de importante sunt fondurile europene și care a luptat foarte mult, pentru că știu ce înseamnă proiecte pe fonduri europene, pentru a realiza anumite obiective aici, în comuna dumneavoastră”, a precizat Viorica Dăncilă.