Site icon stiriDB

Cele 5 lucruri care te vor ajuta sa te mentii tanara mai mult timp

Timpul trece si, odata cu el, intervin o multime de schimbari la nivel de organism, atat la exterior cat si interior. Produsele profesionale pe care le gasesti pe piata promit rezultate imediate, ireversibile, aducand cele mai noi metode de a stopa urmele lasate de inaintarea in varsta. Pentru a te mentine tanara, nu e nevoie sa investesti bugete colosale in asa zisele ,,produse minune,,. Este important sa iti accepti varsta, acest lucru fiind esential pentru o viata sanatoasa si o calitate superioara a acesteia, insa asta nu inseamna ca nu trebuie sa apelezi la metode benefice care te ajuta sa faci fata cu brio trecerii anilor. Iar pentru a te mentine tanara, e necesar sa ai grija de tine si sa apelezi la un mod de viata cat mai sanatos.

De aceea, recomandarile de mai jos isi pot fi de mare ajutor:

  1. Renunta la placa de par

Temperaturile foarte ridicate la care este supus parul in timpul coafarii nu fac decat sa il imbatraneasca si sa il deterioreze, slabindu-i rezistenta. Cu timpul, acesta isi va pierde din stralucire, iar firele albe vor fi incurajate sa apara mai devreme. Acelasi lucru se intampla si atunci cand parul este expus mult timp la soare, fara sa fie hidratat intr-o maniera corecta. Ce ar fi sa renunti la aceasta rutina zilnica de infrumusetare, macar cateva zile pe saptamana? Parul tau are nevoie sa respire, iar dispozitivele electrice de genul acesta nu fac decat sa ii rapeasca o mare doza din frumusetea lui naturala. Pentru zilele in care folosesti placa, este recomandat sa aplici putin ulei de cocos pe toata lungimea firului de par. Acesta are rolul de protectie termica si de hranire si poate fi folosit in prepararea mastilor, fiind bogat in vitamine si lipide bune. Pentru a-l comanda direct din magazin, da click aici si achizitioneaza si tu unul. Il poti folosi atat pentru uz extern, cat si intern. Se stie despre uleiul de cocos ca aduce o multime de beneficii organismului,avand un rol foarte important in hidratarea scalpului si parului, prevenind caderea.

  1. Exercitiile fizice

O jumatate de ora de exercitii fizice zilnic, te va ajuta sa te mentii in forma. O simpla activitate de pilates sau aerobic este mai mult decat suficient pentru a-ti lucra muschii si, totodata, pentru a pastra elasticitatea pielii. Jogging-ul, de exemplu, stimuleaza foarte mult circulatia si ofera un raport suficient de oxigen, serotonina si endorfine. Daca vei incepe sa faci miscare, vei observa o schimbare majora a starii generale si a sanatatii pielii si organismului tau. Este important sa nu lasi depunerile de grasime sa apara, deoarece acest lucru poate sa duca, odata cu inaintarea in varsta, la ingrasare sau chiar obezitate. Foarte multe femei se confrunta cu aceasta problema, insa foarte putine sunt cele care apeleaza la exercitii fizice si miscare. Pe piata exista pastile naturale, numai pe baza de plante, care ajuta la eliminarea grasimii din corp si scad usor apetitul. Aici vei gasi cele mai bune preturi pentru pastila de slabit, care contine amestecuri de fructe si plante naturale, recunoscute pentru eficienta lor. Nu uita insa, ca aceasta da rezultate bune numai in combinatie cu sport, o alimentatie sanatoasa si un consum corect de lichide.

  1. Relatiile cu oamenii

Da, este un lucru care joaca un rol foarte important in mentinerea tineretii tale. Daca vei pastra in viata ta relatii pozitive cu oamenii din jur, acest lucru te va ajuta sa fii mai optimista, mai deschisa la oportunitati, pastrandu-ti motivatia si entuziasmul. Un partener de viata care iti este prieten si iubit in acelasi timp, care te face sa razi si reprezinta o sustinere in momentele  fericite si triste din viata ta, iti va oferi o stare de bine si te va ajuta sa te pastrezi mai tanara atat in interior, cat si in exterior. Un prieten foarte bun te ajuta sa iti pastrezi inima si mintea sanatoase.

  1. Somnul linistit

Somnul de calitate este o nevoie absolut esentiala pentru minte si corp. In timpul somnului, creierul curata celulele moarte, reinnoieste tesuturile si formeaza conexiuni, se reorganizeaza. Acest lucru te ajuta sa te mentii sanatoasa si in forma in fiecare zi. Asa ca, nu renunta nicicum la cele 8 ore de somn!

  1. Consumul de apa

Desi este plasat ultimul in lista, acesta este un aspect extrem de important. Ajuta la reinnoirea celulelor si este cea mai buna modalitate de a-ti purifica organismul. Nu e neaparat sa te chinui sa bei cei doi litri de apa pe zi, dar este necesar ca la fiecare jumatate de ora sa bei macar cateva guri de apa. Un obicei atat de usor si simplu are un efect colosal asupra organismului tau!

Pentru a te mentine mereu tanara si in forma, este foarte important sa inveti sa combati stresul din viata ta. Stresul te afecteaza la nivel psihic, dar este imediat vizibil si la nivelul pielii, declansand diverse inflamatii. Nu uita sa te relaxezi mereu si sa te pastrezi cat mai pozitiva!