Site icon stiriDB

Ce pensie ia de la SRI preşedintele CJ Dâmboviţa, pensie cumulată cu salariul de la consiliu

Preşedintele CJ Dâmboviţa, Alexandru Oprea, ia o pensie de la SRI de 114.000 de lei pe an (peste 1,1 miliarde de lei vechi).

La categoria venit anual încasat, Oprea a completat în declaraţia de avere (din 6 iunie 2017) că are de la Casa de Pensii a SRI o pensie de 114.000 de lei. (ultima pagină a documentului de mai jos)

Pensia se adaugă unui salariu de 13.050 de lei pe lună (plus un spor de 25% pentru că este implicat în proiecte cu fonduri europene derulate de instituţie) pe care Oprea îl ia ca preşedinte al CJ Dâmboviţa.

Alexandru Oprea a fost şef al SRI Dâmboviţa, a fost administrator public al judeţului (2014), a fost director interimar al Companiei de Apă Târgovişte Dâmboviţa (în perioada când era administrator al judeţului, suspendându-se din această funcţie), iar după alegerile locale din 2016 a fost ales vicepreşedinte al CJ Dâmboviţa. După alegerile parlamentare de la sfârşitul anului 2016, a fost desemnat, prin votul consilierilor judeţeni, preşedinte al CJ Dâmboviţa în locul lui Adrian Ţuţuianu, care a fost ales senator.

”Parcă văd ce o să scrieţi: un securist înlocuit de un sereist”, spunea Oprea, într-o discuţie informală cu presa, la momentul când a ocupat funcţia de administrator public al judeţului, funcţie deţinută anterior de Marin Antonescu.