Ce pensie ia de la SRI preşedintele CJ Dâmboviţa, pensie cumulată cu salariul de la consiliu

Ce pensie ia de la SRI preşedintele CJ Dâmboviţa, pensie cumulată cu salariul de la consiliu

Preşedintele CJ Dâmboviţa, Alexandru Oprea, ia o pensie de la SRI de 114.000 de lei pe an (peste 1,1 miliarde de lei vechi).

La categoria venit anual încasat, Oprea a completat în declaraţia de avere (din 6 iunie 2017) că are de la Casa de Pensii a SRI o pensie de 114.000 de lei. (ultima pagină a documentului de mai jos)

Pensia se adaugă unui salariu de 13.050 de lei pe lună (plus un spor de 25% pentru că este implicat în proiecte cu fonduri europene derulate de instituţie) pe care Oprea îl ia ca preşedinte al CJ Dâmboviţa.

Alexandru Oprea a fost şef al SRI Dâmboviţa, a fost administrator public al judeţului (2014), a fost director interimar al Companiei de Apă Târgovişte Dâmboviţa (în perioada când era administrator al judeţului, suspendându-se din această funcţie), iar după alegerile locale din 2016 a fost ales vicepreşedinte al CJ Dâmboviţa. După alegerile parlamentare de la sfârşitul anului 2016, a fost desemnat, prin votul consilierilor judeţeni, preşedinte al CJ Dâmboviţa în locul lui Adrian Ţuţuianu, care a fost ales senator.

”Parcă văd ce o să scrieţi: un securist înlocuit de un sereist”, spunea Oprea, într-o discuţie informală cu presa, la momentul când a ocupat funcţia de administrator public al judeţului, funcţie deţinută anterior de Marin Antonescu.

error: Conţinut protejat !!