Site icon stiriDB

Ce cer directorii Companiei de Apă Târgovişte să plece din funcţie/Ţuţuianu: e un şantaj!

Cei şapte directori ai Companiei de Apă Târgovişte Dâmboviţa, cărora primarul Târgoviştei şi preşedintele CJ Dâmboviţa le-au cerut demisia, au cerut salarii compensatorii şi menţinerea pe funcţii de conducere ca să plece din funcţiile deţinute în prezent.

”E un şantaj!”, a spus preşedintele CJ Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.

”Aseară s-a încercat un şantaj: 12 salarii compensatorii ca să plecăm, loc de muncă, menţinerea pe funcţii de conducere şi chestiuni de genul ăsta. Le transmit astăzi public directorilor companiei de apă că nu vor primi niciun leu! Pot cere la nesfârşit!”, a declarat, miercuri,Ţuţuianu.

Conducerii Companiei de Apă Târgovişte Dâmboviţa i se reproşează managementul defectuos, în principal în gestionarea proiectului european de 140 de milioane de euro pe care compania îl are în derulare pentru modernizarea şi extinderea reţelei de apă în zona urbană a judeţului Dâmboviţa.

Există o corecţie de 20 de milioane de lei (200 de miliarde de lei vechi) la procedura de achiziţie derulată în 2010, iar acum compania riscă încă o corecţie de 23 de milioane de lei (230 de miliarde de lei vechi) din cauză că nu sunt recepţionate lucrările din Târgovişte.

Directori ai companiei de apă au stipulat în contractul de mandat o clauză care prevede acordarea unor despăgubiri de 100.000 de euro dacă sunt daţi afară. Conform unor surse, trei dintre cei şapte directori au această clauză.

Conducerea Companiei de Apă Târgovişte Dâmboviţa:
Director General: Constantin Mircea
Director General Adjunct: Ţuţuianu Ioan
Director Economic: Poenaru Eugenia
Director Tehnic: Cimpoacă Gheorghe Ninel
Director Comercial: Ponorică Ion
Director Producţie şi Calitate: Babeu Pavel
Director Coordonator Secţii Operaţionale: Hossu Valentin Tiberiu