Site icon stiriDB

Cazurile COVID-19 de la Arctic Găeşti nu ar fi fost descoperite dacă societatea nu făcea testări

Autorităţile sunt depăşite în descoperirea cazurilor de coronavirus, iar un exemplu este ce s-a întâmplat joi la Arctic Găeşti. Dacă societatea nu decidea să facă teste angajaţilor, cele 32 de cazuri de coronavirus nu erau descoperite.

DSP Dâmboviţa susţine în continuare că nu face testări contacţilor direcţi ai persoanelor depistate cu coronavirus, decât dacă acestea prezintă simptome.

Cazurile de la Găeşti s-ar putea înmulţi în zilele următoare, când vin rezultatele testării şi altor angajaţi. Cei 32 de pozitivi SRS-Cov-2 au fost confirmaţi în urma rezultatelor de la 100 de persoane testate.

Un alt aspect îngrijorător este formularea făcută de DSP Dâmboviţa, într-un comunicat de presă, remis, joi, că i-a „dirijat” pe cei 32 către Secţia de Infecţioase a Spitalului Judeţean Târgovişte. Termenul este mai repede potrivit unui poliţist de la circulaţie. Am întrebat la DSP Dâmboviţa ce a vrut să spună prin această dirijare şi nu am primit un răspuns foarte clar, doar că 10 dintre ei sunt la secţia de infecţioase, iar ceilalţi urmează să fie îndrumaţi de medicul epidemiolog. Nu este clar, după ce a venit rezultatul pozitiv la coronavirus, dacă cei 32 au mai intrat în contact cu alte persoane, dacă s-au dus acasă, la cumpărături, în mijloacele de transport în comun şi cine îi aduce la spital.

În data de 15 mai, în Dâmboviţa, în afara cazurilor de la Arctic Găeşti, sunt 170 de cazuri de coronavirus şi 11 persoane au decedat de la debutul pandemiei.