Câteva sute de persoane au mărşăluit vineri pe străzile din Târgovişte

manifestatie-vineri-01

Câteva sute de persoane au ieşit, vineri seara, în Piaţa Tricolorului din Târgovişte, apoi au mărşăluit prin oraş, s-au oprit în faţa sediului Arhiepiscopiei şi au rostit ‘Tatăl Nostru’, iar în faţa Spitalului Judeţean Târgovişte şi pe centrul vechi au ţinut momente de reculegere în memoria victimelor din incendiul din clubul bucureştean Colectiv.

Oamenii au început să se strângă, la ora 19.00, în Piaţa Tricolorului, acolo unde la monumentul Eroilor sunt aprinse candele în memoria victimelor incendiului din clubul Colectiv.

Participanţii la manifestare au plecat în marş pe străzile din Târgovişte. Iniţial din piaţă au plecat circa 200-300 de persoane, iar pe pracurs numărul acestora s-a dublat.

manifestatie-vineri-03

S-a mers pe Bulevardul Independenţei, în micro 6, micro 4, prin faţa Curţii Domneşti, centrul vechi şi apoi iar în faţa Prefecturii Dâmboviţa.

Ajunşi în faţa sediului Arhiepiscopiei Târgovişte, oamenii au îngenuncheat şi au rostit Tatăl Nostru. Tot aici oamenii au huiduit, au strigat ”Ne rugăm oriunde, chiar şi pe stradă, nu trebuie să mergem să le dăm lor bani ca să ne rugăm”, ”Daniel, Daniel, du-te după Viorel!”.

protest-rugaciune

Tot în faţa Arhiepiscopiei Târgovişte s-a strigat ”şi pentru hoţii din clădirea asta: săriţi cu toţii şi strigaţi tare că România nu e de vânzare!”

În centrul vechi din Târgovişte, unde sunt mai multe cafenele şi baruri, manifestanţii le-au cerut celor din zonă să îi însoţească, au mai cerut să se oprească muzica şi au ţinut un moment de reculegere.

manifestatie-vineri-05

Printre lozincile scandate de manifestanţi au fost:

”O dorinţă sinceră/ România liberă!”,

”Colectiv”,

”Dacă vă pasă, ieşiţi din casă”,

”Uniţi salvăm toată România”,

”Jos Parlamentul”

manifestatie-vineri-04

La manifestare au participat mulţi tineri, unii cu steaguri tricolore şi pancarte. De asemenea au fost şi persoane de vârsta a doua. Unii dintre participanţi au venit crezând sincer că astfel reuşesc să combată corupţia şi să scape de politicienii corupţi, alţii doreau o viaţă mai bună, alţii susţineau că trebuie să se schimbe ceva şi la Biserica Ortodoxă şi susţineau impozitarea afacerilor derulate de Biserică. De asemenea, ca noutate faţă de protestele de zilele trecute de la Târgovişte, au fost prezenţi şi câţiva copii care purtau cartoane pe care scria ”Ţuţuiene nu uita DNA-ul te va lua”, ”Toată lumea ştie Ţuţuianu la puşcărie”, ”Jos, jos, jos Ţuţuianu mincinos”. Greu de crezut că aceşti copii, unii nu mai în vârstă de 10-11 ani, ştiau cine e Ţuţuianu (Adrian Ţuţuianu, preşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa, n.r.).

manifestatie-vineri-02

Manifestanţii au fost însoţiţi la marş de forţe de ordine, iar străzile au fost blocate temporar. Niciun incident nu a avut loc la manifestare.

error: Conţinut protejat !!