PSD este partidul care îşi propune în Dâmboviţa cel mai mare scor la europarlamentare, peste 50%, PDL vrea să obţină 30%, PMP 20%, iar PNL a anunţat vrea să ia peste 32.389 voturi.
Cifra anunţată de PNL Dâmboviţa reprezintă numărul de semnături strânse în judeţ pentru depunerea listelor la alegerile europarlamentare.
Preşedintele PSD Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, a spus că îşi propune ca organizaţia pe care o conduce să obţină peste 50% la alegerile europarlamentare din 2014 şi să se claseze în primele zece organizaţii de partid din ţară. În 2009 la europarlamentare Alianţa PSD+PC a obţinut, în judeţul Dâmboviţa, cele mai multe voturi, cu un procent de 43,01%.
La alegerile europarlamentare de acum cinci ani PNL Dâmboviţa a avut 7,1%, cel mai prost scor la nivel naţional dintre organizaţiile partidului cu excepţia judeţelor Harghita şi Covasna (unde scorul a fost de 1-2%).
PDL Dâmboviţa are o problemă legată de primarii partidului. Unii dintre ei fac campanie pentru Alianţa PSD-UNPR-PC, participă la mitinguri electorale şi cer locuitorilor comunelor unde sunt primari să voteze PSD. Pe de altă parte Fundaţia Mişcarea Populară Dâmboviţa a anunţat că sunt primari PDL care s-au înscris în fundaţie. Conducerea PDL Dâmboviţa a precizat că va lua măsuri după alegeri şi după o analiză a rezultatelor din fiecare localitate.
De altfel, democrat liberalii şi-au propus acum un scor mai mic decât la europarlamentarele din 2009 când au obţinut, în Dâmboviţa, 36,2%.
Preşedintele Partidul Mişcarea Populară (PMP) Dâmboviţa, Adrian Rădulescu, a recunoscut că sunt probleme după retragerea din partid a deputatului Florin Popescu, fost preşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa. Popescu este un bun organizator şi ar fi reuşit, probabil, o mobilizare mai bună în campanie pentru PMP. Acum PMP nu duce o campanie susţinută în judeţ, are puţine întâlniri electorale şi puţine materiale de campanie (afişe, bannere).
Rezultate europarlamentare în Dâmbovița în 2009 au fost:Alianţa PSD+PC – 43,01%, PDL – 36,23%, PNL – 7,10%. În 2009, în Dâmboviţa, candidatul independent Elena Băsescu a obţinut 4,25% (6.886 voturi). Prezenţa la vot în judeţ a fost, la europarlamentarele din 2009, de 39,25%.
Target-ul europarlamentare în Dâmbovița, 2014 este: PSD-UNPR-PC- peste 50%, PDL – 30%, PMP 20%, PNL peste 32.389 voturi.
În Dâmboviţa sunt înscrişi pe liste electorale 434.760 de alegători.