Cât îşi propun partidele din Dâmboviţa la europarlamentare şi cât au obţinut în 2009

Cât îşi propun partidele din Dâmboviţa la europarlamentare şi cât au obţinut în 2009

PSD este partidul care îşi propune în Dâmboviţa cel mai mare scor la europarlamentare, peste 50%, PDL vrea să obţină 30%, PMP 20%, iar PNL a anunţat vrea să ia peste 32.389 voturi.

Cifra anunţată de PNL Dâmboviţa reprezintă numărul de semnături strânse în judeţ pentru depunerea listelor la alegerile europarlamentare.

Preşedintele PSD Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, a spus că îşi propune ca organizaţia pe care o conduce să obţină peste 50% la alegerile europarlamentare din 2014 şi să se claseze în primele zece organizaţii de partid din ţară. În 2009 la europarlamentare Alianţa PSD+PC a obţinut, în judeţul Dâmboviţa, cele mai multe voturi, cu un procent de 43,01%.

La alegerile europarlamentare de acum cinci ani PNL Dâmboviţa a avut 7,1%, cel mai prost scor la nivel naţional dintre organizaţiile partidului cu excepţia judeţelor Harghita şi Covasna (unde scorul a fost de 1-2%).

PDL Dâmboviţa are o problemă legată de primarii partidului. Unii dintre ei fac campanie pentru Alianţa PSD-UNPR-PC, participă la mitinguri electorale şi cer locuitorilor comunelor unde sunt primari să voteze PSD. Pe de altă parte Fundaţia Mişcarea Populară Dâmboviţa a anunţat că sunt primari PDL care s-au înscris în fundaţie. Conducerea PDL Dâmboviţa a precizat că va lua măsuri după alegeri şi după o analiză a rezultatelor din fiecare localitate.

De altfel, democrat liberalii şi-au propus acum un scor mai mic decât la europarlamentarele din 2009 când au obţinut, în Dâmboviţa, 36,2%.

Preşedintele Partidul Mişcarea Populară (PMP) Dâmboviţa, Adrian Rădulescu, a recunoscut că sunt probleme după retragerea din partid a deputatului Florin Popescu, fost preşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa. Popescu este un bun organizator şi ar fi reuşit, probabil, o mobilizare mai bună în campanie pentru PMP. Acum PMP nu duce o campanie susţinută în judeţ, are puţine întâlniri electorale şi puţine materiale de campanie (afişe, bannere).

Rezultate europarlamentare în Dâmbovița în 2009 au fost:Alianţa PSD+PC – 43,01%, PDL – 36,23%, PNL – 7,10%. În 2009, în Dâmboviţa, candidatul independent Elena Băsescu a obţinut 4,25% (6.886 voturi). Prezenţa la vot în judeţ a fost, la europarlamentarele din 2009, de 39,25%.

Target-ul europarlamentare în Dâmbovița, 2014 este: PSD-UNPR-PC- peste 50%, PDL – 30%, PMP 20%, PNL peste 32.389 voturi.

În Dâmboviţa sunt înscrişi pe liste electorale 434.760 de alegători.

error: Conţinut protejat !!