Site icon stiriDB

Cartierul Ţuicani din Moreni va avea alimentare cu apă şi canalizare din 2015

Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, a vizitat, miercuri, mai multe obiective în lucru din oraşul Moreni, ce fac parte din cele două proiecte pe care municipalitatea le derulează împreună cu Compania de Apă Târgovişte – Dâmboviţa: extindere reţea de apă şi de canalizare, pe de o parte, și reabilitarea şi modernizarea staţiei de epurare şi modernizarea celor două bazine din zona Bana, pe de alta.

Primul proiect are o valoare de 8 milioane de euro şi este realizat în mare parte, iar în ceea ce privește lucrarea de modernizare de la staţia de epurare şi rezervoarele din Bana valoarea obiectivului de investiții este de aproape 10 milioane de euro.

”Pe mine mă interesează, în calitate de preşedinte al ADI (Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară) Apă, ca cele 10 proiecte care se află în implementare pe POS 1 Mediu să fie finalizate în acest an. Sunt întârzieri în derularea unora dintre ele. Cel mai întârziat este acesta de la Moreni, privind staţia de epurare şi rezervoare, situaţia fiind generată de falimentul celor care au câştigat licitaţia şi de realizarea formalităţilor legale de preluare a investiţiei de către un subcontractant. Avem un stadiu de realizare de 20% pe acest proiect – staţie de epurare şi bazine de apă. Interesul este să urgentăm lucrările pentru a termina aceste investiţii atât de necesare municipiului Moreni şi, în al doilea rând, pentru a creşte gradul de absorbţie a fondurilor europene”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.

Primarul municipiului Moreni, Constantin Dinu, spune că din 2015 cartierul Ţuicani, unde au fost mari probleme cauzate de lipsa alimentării cu apă, va fi racordat la reţeaua de apă şi canalizare.