Site icon stiriDB

Carmen Holban (PSD), despre Iohannis: Relaxarea afişată în concediile prelungite a fost înlocuită cu o nervozitate vizibilă

Deputatul PSD de Dâmboviţa Carmen Holban a declarat, joi, la Târgovişte, într-o conferinţă de presă, că preşedintele Iohannis vrea să îşi recupereze faima, ”a înlocuit relaxarea din concediile prelungite cu o nervozitate vizibilă”.

Parlamentarul social democrat a criticat comportamentul şi acţiunile din ultima perioadă ale preşedintelui Klaus Iohannis, despre care spune că a pornit într-o campanie ”de recuperare a faimei”.

”A devenit, deja, un clişeu al ultimelor săptămâni, frustrarea cu care preşedintele ţării încearcă să redevină vizibil. Dezinteresul de până acum faţă de teme profunde ale statului a fost înlocuit brusc cu o preocupare agitată. Relaxarea afişată în concediile prelungite a fost înlocuită cu o nervozitate vizibilă. Domnul preşedinte a pornit să-şi recupereze faima. Dar, pentru asta, are nevoie de un duşman, PSD, şi de un motiv, demisia premierului. În slujba acestor pricini, a început un război care-l plasează cu mult sub nivelul instituţiei pe care o reprezintă şi în afara neutralităţii constituţionale”, a spus Holban.

Deputatul PSD a adăugat că preşedintele Iohannis a intrat în campanie electorală.

”A intrat într-o campanie electorală evidentă şi încearcă să se aşeze în vârful unor subiecte majore legate de economia ţării şi reperele actualei guvernări. Din păcate pentru domnia-sa, nu stăpâneşte deloc aceste subiecte şi/sau le prezintă într-o formă incorectă, menită să manipuleze. Pentru că, dacă ar fi obiectiv, ar putea vedea că toţi parametrii înregistraţi la finalul trimestrului I indică faptul că economia se dezvoltă în mod sustenabil, pe baza creşterii industriei, cu şomaj redus şi o datorie guvernamentală printre cele mai mici din Uniunea Europeană”, a afirmat Carmen Holban.

Deputatul social-democrat a prezentat şi câteva repere din economie, susţinând că veniturile bugetului general consolidat s-au majorat în trimestrul I 2018 faţă de trimestrul I 2017 cu 11,4%, îndeosebi pe baza creşterii veniturilor din muncă şi a sumelor primite de la Uniunea Europeană.

Holban a vorbit şi despre cheltuielile pentru investiţii în trimestrul I al anului 2018, spunând că acestea au totalizat în termeni nominali 4,9 miliarde lei (0,5 % din PIB), de aproape 3 ori mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

”În primele două luni ale anului 2018, volumul producţiei industriale a crescut cu 7,0%, faţă de perioada corespunzătoare a anului anterior. Aceasta s-a datorat, în principal, industriei prelucrătoare care a înregistrat o creştere de 9,6%. Volumul lucrărilor de construcţii s-a majorat cu 8,4%, continuând trendul ascendent început în luna ianuarie. Dând la o parte inflaţia, puterea de cumpărare a salariilor şi pensiilor s-a majorat în trimestrul I cu 5%”, a mai spus Carmen Holban.