Site icon stiriDB

Carmen Holban, deputat PSD: PSD nu va permite ca România să aibă parte de un dezastru financiar

Deputatul PSD de Dâmboviţa Carmen Holban atrage atenţia asupra efectelor economice ale coronavirusului şi a modului în care guvernul ar trebui să acţioneze în acest context.

În premieră în istoria forului legislativ românesc, Parlamentul s-a reunit astăzi în prima şedinţă comună a plenului celor două camere de la distanţă, în regim online. Pentru prima dată, s-a folosit o procedură specială de dezbatere şi vot electronic, la distanţă, aprobată de Birourile Permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, parte a măsurilor luate de Parlament pentru combaterea epidemiei de coronavirus.

Bineînţeles, parlamentarii au adoptat în unanimitate de voturi, 445, Decretul 195/2020 privind încuviinţarea instituirii stării de urgenţă pentru 30 de zile pe teritoriul României.

Consider că este un gest de normalitate acest vot unanim, care demonstrează solidaritatea tuturor factorilor politici în actuala perioadă dificilă prin care trecem.

PSD va continua să monitorizeze cu atenţie hotărârile luate de guvern în această perioadă şi va acţiona concret pentru ca propunerile înaintate să fie cuprinse în setul măsurilor economice şi sociale de sprijin luate de Executiv: plafonarea preţurilor la alimentele de bază, medicamente şi materialele sanitare, suspendarea creditelor pentru populaţie şi economii până la sfârşitul anului, 0 concedieri, subvenţionarea şomajului tehnic.

În caz contrar, România ar ajunge într-o situaţie de dezastru financiar, economic şi social, însă PSD va acţiona cu toate resursele politice şi parlamentare pentru a nu se ajunge într-o asemenea situaţie nedorită.

Deputat PSD Dâmboviţa,

Georgeta-Carmen HOLBAN