Site icon stiriDB

Care sunt beneficiile bicicletelor electrice

Mersul pe o bicicletă electrică se aseamănă foarte mult cu mersul pe o bicicletă obișnuită, având – totuși –  un plus de impuls, dat de motorul electric. Acest mijloc de transport, nou și modern, are o serie de avantaje.

Iată de ce să alegi să achiziționezi o bicicletă electrică

Sănătate fizică sporită. Unii oameni ar putea crede că, deoarece bicicleta este electrică și necesită mai puțin efort pentru a merge, corpul nu este supus – în adevăratul sens al cuvântului – unui exercițiu fizic. Studiile realizate de specialiștii în domeniu au demonstrat că oamenii care merg cu bicicletele electrice fac aproape la fel de multă mișcare fizică precum cei care merg cu bicicleta obișnuită, fără să simtă că ar fi avut parte de un antrenament dificil. Adevărul este că, chiar și cu ajutorul pedalei de asistență, bicicliștii trebuie să pedaleze, ceea ce duce la arderea caloriilor. Este un exercițiu cardiovascular grozav, care poate ajuta la creșterea rezistenței și a mușchilor.

Sunt mai ușor de condus. Pedala de asistență le oferă bicicliștilor un impuls: aceasta ajută la urcarea dealurilor și la deplasarea pe terenurile accidentate, permițând o călătorie mai lină și reducând, astfel, presiunea asupra articulațiilor. De asemenea, cu ajutorul unei biciclete electrice, poți merge cu o putere și o precizie mai mare. Plimbările vor fi, așadar, mai lungi, iar epuizarea fizică va fi insesizabilă.

Îmbunătățesc sănătatea psihică. Bicicletele electrice fac din ciclism o activitate mai accesibilă. Astfel, pentru cei al căror stil de viață este unul predominat de sedentarism, mersul pe bicicletă îi va supune unui exercițiu fizic în urma căruia se vor putea încărca cu energie pozitivă din natură. Schimbarea peisajului și aerul proaspăt ajută la îmbunătățirea stării de spirit, contribuie la reducerea stresului, asigură un somn mai odihnitor și o productivitate mai sporită.

Reprezintă o alternativă excelentă. Bicicletele electrice sunt excelente pentru a face câteva drumuri scurte: până la locul de muncă sau până la supermarket. În multe orașe poți merge cu bicicleta electrică pe trotuare și pe pistele de biciclete și poți chiar să traversezi parcuri. Cu modalități alternative de a călători la destinație, naveta poate fi mai rapidă decât o mașină blocată în trafic. Când oamenii merg cu bicicleta electrică în loc să conducă, reduc consumul de gaz și poluare, contribuind la îmbunătățirea calității aerului și a mediului.

Sunt mai rapide și mai sigure. Majoritatea bicicliștilor călătoresc cu o viteză relativ mică, dar o bicicletă electrică poate atinge o viteză mult mai mare. Bicicletele electrice îți permit să ajungi la destinație mai repede decât o bicicletă obișnuită. În plus, acestea nu sunt mai periculoase decât bicicletele obișnuite, ci doar prezintă riscuri diferite. Așadar, poți să vezi oferta de biciclete electrice dintre care să o alegi pe cea care se pe gustul tău. Bicicletele electrice tind să fie mai sigure decât bicicletele obișnuite, deoarece poți accelera pentru a ieși din drum mai repede și poți călători cu viteze mai mari, ținând pasul cu traficul.

Așadar, ținând cont de toate beneficiile și avantajele pe care o bicicletă electrică le aduce cu sine, achiziționarea unui asemenea mijloc de transport ți-ar face – într-adevăr – viața mai bună și mai ușoară. 

Sursa foto: shutterstock.com