Site icon stiriDB

Cântărețul Gheboasă, cercetat într-un dosar de trafic de droguri

Cântărețul de trap Gheboasă, pe numele său real Gabriel Gavriş, a fost audiat vineri seară de procurorii DIICOT Dâmbovița, într-un dosar de trafic de droguri. El ar fi fost prins cu marijuana asupra sa, pentru consum propriu, pe Bulevardul Timișoarei, din Capitală, potrivit unor surse judiciare citate de Digi24.

Gheboasă ar fi dat declarații într-un dosar în care poliţiştii și anchetatorii DIICOT au făcut vineri mai multe percheziţii domiciliare, în timpul cărora au ridicat resturi de țigarete confecționate artizanal şi mai multe probe. Potrivit acelorași surse, Gheboasă ar face parte dintr-o grupare de dealeri care vindeau droguri minorilor, fiind supravegheat într-un dosar privind o rețea care vindea canabis elevilor, în jurul școlilor.

El este cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de “deținere, fără drept de droguri de risc, în vederea consumului propriu” și riscă închisoare de la 3 luni la 2 ani sau amendă. În cazul lui, procurorul va dispune, în termen de 24 de ore de la începerea urmăririi penale, evaluarea lui de către centrul de prevenire, evaluare şi consiliere antidrog, iar în funcție de concluziile acestui raport, în termen de 5 zile, procurorul dispune, cu acordul consumatorului, includerea acestuia în programul integrat de asistenţă a persoanelor consumatoare de droguri. Patru persoane au fost reținute după percheziții, cercetările fiind efectuate pentru trafic de droguri de risc. Din cercetările efectuate a rezultat că, în perioada iulie 2020 – februarie 2024, acuzații au vândut sau au oferit gratuit, în diferite ocazii, cantități de canabis, unor consumatori din București și Dâmbovița. Poliţiştii au făcut vineri mai multe percheziţii domiciliare într-un dosar de trafic de droguri.