Candidatura Rovanei Plumb a fost respinsă de Comisia Juridică a Parlamentului European

Candidatura Rovanei Plumb a fost respinsă de Comisia Juridică a Parlamentului European

Candidatura Rovanei Plumb pentru postul de comisar european pentru Transporturi a fost respinsă joi de Comisia Juridică a Parlamentului European (JURI).

„Candidatura Rovanei Plumb a fost respinsă acum cu largă majoritate de Comisia Juridică a Parlamentului European. În favoarea Rovanei Plumb au votat 6 europarlamentari. Împotriva Rovanei Plumb au votat 15 europarlamentari. S-au abţinut 2 europarlamentari”, a scris europarlamentarul Siegfried Mureşan.

„Fără avizul Comisiei Juridice audierea din Comisia de Transport nu poate avea loc”, a adăugat el.

Comisia Juridică a Parlamentului European a decis să scrie Comisiei Europene că există un conflict de interese în ceea ce o priveşte pe Rovana Plumb care trebuie să fie soluţionat.

Preşedintele JURI le-a transmis celorlalţi membri ai acestei comisii informaţii suplimentare despre persoana care a împrumutat-o pe Rovana Plumb pentru a face o donaţie către partid. După o discuţie îndelungată, membrii JURI au decis că este nevoie de clarificări suplimentare pe acest subiect, astfel că Rovana Plumb a fost invitată joi în Comisia JURI a PE pentru a răspunde la întrebările referitoare la credite.

error: Conţinut protejat !!