Site icon stiriDB

Candidatul PSD la Primăria Târgovişte; află cine va fi (audio)

Preşedintele PSD Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, a anunţat care este posibilul candidat social democrat la Primăria Târgovişte. Ţuţuianu a spus că se va face un sondaj de opinie şi cel mai bine plasat va fi desemnat candidatul PSD la funcţia de primar al municipiului Târgovişte.

”Cred că Badea Leonardo, Ionuţ Săvoiu, Radu Popa, Andrei Plumb sau Cristian Stan sunt candidaturi pe care le putem avea în vedere”, a afirmat Ţuţuianu.

Întrebat dacă varianta candidatului Gabriel Boriga susţinut de PSD este posibilă, Ţuţuianu a răspuns ” am învăţat în politică să nu mai resping nimic”.

”Eu am un parteneriat cu domnul Boriga de natură administrativă, nu politică. N-am discutat cu dânsul niciodată o afiliere la PSD. Dar mi-aţi dat o idee şi… am învăţat în politică să nu mai resping nimic… mi-aţi dat o idee şi o să văd dacă e interesat”, a precizat liderul PSD Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.

Acesta explică şi cum s-a ajuns în situaţia alegerilor pentru funcţia de primar al municipiului Târgovişte.

”Instanţa a pronunţat o hotărâre prin care a respins apelul domnului Boriga, ca urmare hotărârea de condamnare la trei ani cu suspendare a intrat în vigoare. Din câte ştiu eu, prefectul judeţului a cerut comunicarea oficială a acestei hotărâri şi lucrul acesta s-a produs la sfârşitul săptămânii trecute. Au existat discuţii, care sunt normale. Majoritatea  celor care s-au confruntat în practica judiciară cu asemenea situaţii, de condamnare cu suspendare, au considerat că în baza legii 215/2001 mandatul primarul încetează de drept. (…) Legea este foarte clară: prefectul trebuie să emită ordin, ordinul poate fi atacat la Tribunal, decizia Tribunalului este definitivă. Eventual se poate dispune o suspendare a ordinului prefectului, până la decizia instanţei”, a afirmat Ţuţuianu.

Alegeri la Târgovişte vor avea loc după alegerile prezidenţiale, cel mai probabil anul viitor. Până la alegeri unul dintre viceprimari va prelua atribuţiile de primar.