Site icon stiriDB

Campusul Universităţii Valahia Târgovişte va fi inaugurat în octombrie

Campusul Universităţii Valahia Târgovişte, singurul construit de la zero după 1989, va primi finanţare de la Guvern şi va putea deveni funcţional în octombrie, la dechiderea anului universitar, a anunţat, joi, la Târgovişte, ministrul Educaţiei, Remus Pricopie.

”Este singurul campus din ţară care a început să fie construit de la zero după 1989. În toate celelalte locuri au mai existat şcoli de subingineri sau au fost utilizate alte clădiri pentru a fi realizate facilităţile universitare”, a spus ministrul Remus Pricopie.

În campusul universitar de la Târgovişte una dintre clădirile principale este aproape gata, iar pentru alta se vor accesa fonduri europene.

”Este pe o parte o zonă unde mai au nevoie de 3,5 milioane de lei pentru a finaliza lucrările şi există o altă zonă, în partea stângă din faţă, unde practic avem doar o fundaţie şi o structură de beton, care urmează să fie realizată cu fondurile structurale pe perioada 2014-2020.  Dacă vorbim de investiţia cu grad mare de realizare, aceasta va fi finanţată în următoarele săptămâni, ca urmare a deciziei primului ministru Victor Ponta. Vor fi alocaţi universităţii 3,5 milioane de lei şi (…) la 1 octombrie sperăm să ajungem aici şi să deschidem acest campus în mod formal. Cealaltă parte probabil că necesită o investiţie de 6-7 milioane de euro”, a precizat ministrul Remus Pricopie.

Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, a efectuat, joi, o vizită în Dâmboviţa. A mers şi la campusul Universităţii Valahia, însoţit de rectorul universităţii târgoviştene Călin Oros, de preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, şi de alte oficialităţi locale.