Site icon stiriDB

Campanie umanitară de Crăciun demarată de Gabriel Boriga şi ”Împreună pentru Târgovişte”

Asociaţia ”Împreună pentru Târgovişte” şi Gabriel Boriga au demarat o campanie umanitară pentru a strânge şi oferi cadouri, în perioada sărbătorilor de iarnă, unor familii defavorizate din Târgovişte.

Cei care doresc să sprijine acest demers pot aduce haine (nu neapărat noi), alimente, jucării, rechizite la sediul asociaţiei, pe centrul vechi din Târgovişte (vizavi de Casa Vecchia).

”Se doreşte armonizarea armonizarea necesităţilor grupurilor defavorizate cu interesul şi spiritul civic al întregii comunităţi, astfel încât în preajma sărbătorilor de iarnă cei care se află într-o situaţie precară să beneficieze de sprijinul celor din jur. Oricare cetăţean poate fi voluntar în acest proiect. Beneficiarii proiectului sunt 10 familii, cazuri sociale, din municipiul Târgovişte. Aceste 10 familii însumate au 47 de persoane, dintre care 21 de adulţi, unul dintre ei cu handicap, şi 26 de copii, unul dintre ei cu handicap. Tot ca beneficiari sunt Centrul de zi pentru copii cu dizabilităţi, cu o capacitate de 124 de locuri, şi Centrul social pentru persoane vârstnice Sf. Elena, cu o capacitate de 15 locuri”, a declarat Gabriel Boriga.

Acesta a precizat că familiile ce urmează a fi ajutate au fost identificate după o anchetă socială făcută de Direcţia de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Târgovişte.

Campania se va desfăşura în perioada 8-22 decembrie 2014.

Asociaţia a demarat şi o colaborare cu Crucea Roşie Dâmboviţa, de sprijin reciproc în cadrul acţiunilor întreprinse.

Asociaţia ”Împreună pentru Târgovişte” a fost înfiinţată în februarie 2014, iar preşedinte este Alexandru Gabriel Tudor.