Site icon stiriDB

Campania în Dâmboviţa pentru turul 2 la prezidenţiale

Campania electorală pentru tutrul 2 la prezidenţiale a fost dominată în Dâmboviţa de PSD.

Aproape în fiecare zi a campaniei au venit miniştri, vineri fiind în Dâmboviţa trei miniştri ai Guvernului Ponta, a fost semnat protocol de susţinere a candidatului PSD cu Partida Romilor Pro Europa, iar într-o conferinţă de presă PSD i-a adus pe liderii judeţeni ai PC, UNPR, PLR, PPDD şi PRM, Partida Romilor care şi-au exprimat susţinerea pentru candidatul Victor Ponta.

Pe de cealaltă parte, ACL Dâmboviţa a susţinut o singură conferinţă de presă în care a cerut PSD convocarea Parlamentului. Teme locale au fost abordate doar la întrebările jurnaliştilor. Momentul de vârf al al ACL Dâmboviţa în această săptămână de campanie a fost marşul de vineri din Târgovişte.

Campania PSD

Marţi au venit în judeţ preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu şi ministrul Muncii, Rovana Plumb. Au mers la două societăţi comerciale, Nimet şi Cromsteel, şi au susţinut o conferinţă de presă împreună cu preşedintele CJ Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.

Miercuri PSD a semnat protocolul cu Partida Romilor pentru susţinerea lui Ponta în turul 2, prezent a fost şi ministrul Muncii, Rovana Plumb.

Joi ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a fost prezent în judeţul Dâmboviţa, unde s-a întâlnit cu producători agricoli din Voineşti şi Titu.

Vineri trei miniştrii au fost în judeţ: ministrul Muncii, Rovana Plumb, şi al Fondurilor Europene, Eugen Teodorovivi, s-au întâlnit la Târgovişte cu oameni de afaceri. Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, a fost şi el prezent în judeţ, dar nu a avut acţiuni de campanie. La Târgovişte, Pricopie a participat la o întâlnire între cadre didactice, conducerea inspectoratului şcolar şi reprezentanţi ai unor firme din judeţ, unde s-a discutat despre învăţământul pofesional şi tehnic, la Găeşti a avut o întâlnire cu cadre didactice, iar la Băleni şi Gura Şuţii a participat la inaugurarea unei grădiniţe şi a unei şcoli.

Demonstraţia de forţă a PSD Dâmboviţa a inclus şi o conferinţă de presă în care liderii judeţeni ai PC, UNPR, PLR, PPDD şi PRM, Partida Romilor şi-au exprimat susţinerea pentru candidatul Victor Ponta, precum şi protocolul semnat, la nivel de judeţ, cu Partida Romilor Pro Europa.

Campanie UNPR în comuna Vârfuri

UNPR Dâmboviţa a arătat că se implică în campanie, a avut un marş în Târgovişte, iar în teritoriu a făcut campanie din casă în casă.

Campania ACL

În debutul campaniei electorale, ACL Dâmboviţa nu a existat din punct de vedere al comunicării publice, nu a avut niciun comunicat de presă, nicio acţiune, nicio conferinţă de presă. Cei doi copreşedinţi ai ACL, Ludovic Orban şi Iulian Vladu au susţinut joi o conferinţă de presă, dar în care nu au abordat probleme locale de campanie ci au cerut PSD să convoace Parlamentul pentru a dezbate și apoi a pica legea amnistiei și grațierii. Vineri a fost acţiunea cea mai puternică din campanie a ACL Dâmboviţa, un marş pe străzile Târgoviştei.

Cele două partide au avut şi pentru turul 2 acţiuni clasice de campanie, afişaj, campanie din casă în casă, au împărţit materiale promoţionale: pliante, eşarfe, brichete, iar PSD a dat şi ceasuri de mână.

Ca mod de implicare a liderilor celor două formaţiuni politice în această campanie pentru turul 2 şi preşedintele PSD Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, dar şi cei doi copreşedinţi ai ACL Dâmboviţa, Iulian Vladu şi Ludovic Orban, s-au implicat activ, au fost prezenţi în teritoriu şi au luptat, fiecare, pentru candidatul partidului său. Ca parlamentari s-au evidenţiat, prin implicarea în campanie, participarea la evenimente electorale şi deplasări în teritoriu, deputatul PSD Ionuţ Săvoiu şi senatorul PSD Leonardo Badea.

În campania electorală pentru turul 2 nu au fost incidente majore, la nivelul judeţului Dâmboviţa.