Site icon stiriDB

Campania electorală la parlamentare a început vineri; 11 formaţiuni politice au candidaţi în Dâmboviţa

sectie-votare-alegeri-locale

Campania electorală pentru alegerile parlamentare a început vineri și se va încheia în data de 10 decembrie, la ora 7.00.

11 formaţiuni politice au candidaţi la alegerile parlamentare din acest an la nivelul judeţului Dâmboviţa, iar întreaga conducere a consiliului judeţean candidează pe listele PSD.

12 formaţiuni politice au depus liste de candidaţi în Dâmboviţa, iar Biroul Electoral Judeţean a respins candidaturile Alianţei Electorale ”AN 2016” din cauză că nu a avut liste de susţinere. Nouă partide au depus liste complete. La nivelul jdueţului nu candidează niciun independent.

Cele 11 formaţiuni politice care au candidaţi la nivelul judeţului Dâmboviţa sunt: PSD, PNL, ALDE, Uniunea Salvaţi România, Partidul Socialist Român, PRM, Partidul Alianţa Noastră, Partidul Ecologist Român, PMP, UDMR, Partidul România Unită.

Întreaga conducere a Consiliului Judeţean Dâmboviţa candidează pe listele PSD. Este vorba despre preşedintele CJ Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, care deschide lista la Senat a organizaţiei judeţene de partid şi despre cei doi vicepreşedinţi Alexandru Oprea, tot pe lista la Senat, şi Corneliu Ştefan, pe lista la Camera Deputaţilor.

Vicepreşedintele PSD Rovana Plumb deschide lista candidaţilor PSD Dâmboviţa la Camera Deputaţilor, iar fostul ministru de Externe Titus Corlăţean este pe locul doi pe lista PSD Dâmboviţa la Senat.

Lista de candidaţi a PNL este deschisă, la Dâmboviţa, la Camera Deputaţilor de vicepreşedintele PNL Cezar Preda, recent numit preşedinte al PNL Dâmboviţa.

Rectorul Universităţii Valahia Târgovişte, Călin Oros deschide lista ALDE Dâmboviţa la Camera Deputaţilor.

La nivelul judeţului Dâmboviţa sunt trei posturi de senator şi şapte de deputat.