Site icon stiriDB

Bust al domnitorului Constantin Brâncoveanu, dezvelit de Ziua Comunei Potlogi

Un monument dedicat domnitorului Constantin Brâncoveanu a fost inaugurat, vineri, în Potlogi, de Ziua Comunei.

”Monumentul a costat 110.000 de lei (…). Am profitat de ocazia că se împlinesc 300 de ani de la moartea marelui domnitor Constantin Brâncoveanu şi i-am dedicat un monument. Sculptorul acestui monument este Olimpiu Petre”, a afirmat primarul din Potlogi, Nicolae Catrina.

Monumentul este amplasat în centrul comunei, în apropierea intrării în curtea Palatului Brâncovenesc de la Potlogi.

”În primul rând că este o mare bucurie să inaugurăm o operă de artă la o cifră rotundă, 300, de ani de la data la care marele voievod Constantin Brâncoveanu a murit pentru creştinism şi pentru naţiunea română. Este un moment în care putem observa cu toţii că marile valori rămân dincolo de timp şi iată că avem prilejul astăzi să-l cinstim pe marele Brâncoveanu prin această operă de artă, încercăm să-l cinstim refăcând Palatul de la Potlogi, am început de trei săptămâni lucrările de refacere, le vom termina în 15 luni, cu o sumă importantă, circa 230 de miliarde de lei vechi. Vom reda măreţia şi frumuseţea de altă dată a Palatului Domnesc de la Potlogi. La mulţi ani comuna Potlogi!”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.

Lucrările de refacere ale Palatului Brâncovenesc de la Potlogi se fac printr-un proiect cu finanţare europeană.

inaugurare centru informare turistică

Tot vineri, la Potlogi a fost inaugurat un centru de informare turistică, costul construirii acestuia fiind de 85.000 de euro, bani obţinuţi prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR).

La manifestare au fost prezenţi preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, deputatul PSD Ionuţ Săvoiu, deputatul PC Georgică Dumitru, oficialităţi, localnici.

”Mă bucur să fiu alături de dumneavoastră astăzi, la această zi omagială pentru memoria lui Constantin Brâncoveanu, cel care în momente grele, geo-politice complicate, care probabil în cursul istoriei s-au repetat, a reuşit să trezească în memoria timpurilor, întotdeauna să redeştepte sentimentele naţionale şi să ne aducă aminte că în perioada lui Valahia era o zonă în plină dezvoltare. Este important că noi, cei de aici, peste timp, îi cinstim memoria (…). Urez celor care azi îşi serbează numele de sfânt, Marin, Maria, celor din Potlogi de ziua localităţii le urez sănătate, numai de bine şi viaţă lungă”, a spus deputatul PSD Ionuţ Săvoiu.

De Ziua Comunei Potlogi, de Sfânta Maria, au fost conferite mai multe titluri de cetăţean de onoare al localităţii celor care s-au implicat în viaţa comunităţii. Totodată a avut loc, în comună, un bâlci, iar seara manifestările s-au încheiat cu un foc de artificii.

interior centru informare turistică