Site icon stiriDB

Blocurile ANL din Târgovişte, în stare de degradare

anl-07

ANL micro 2

Multe dintre blocurile ANL din Târgovişte sunt degradate, cu tencuiala căzută, iar în cartierul Sagricom chiriaşii se plâng de igrasie şi sunt nemulţumiţi că nu au canalizare, ci fosă septică.

În Târgovişte sunt câteva sute de apartamente ANL, cele mai multe construite în 2003 şi date în folosinţă în anii 2005-2006.

La Sagricom, în afară de mizerie, gunoaie aruncate pe spaţiile verzi sau la locul de joacă de acolo, câinii maidanezi sunt prezenţi în tot cartierul. O groapă cu o lungime de vreo trei metri şi adâncă de circa un metru e chiar la intrarea în cartier, lângă o clădire mică, dărăpănată.

ANL Sagricom

Vopseaua de pe pereţii blocurilor s-a scorojit, în unele locuri tencuiala stă să cadă, iar imaginea deplorabilă este completată de ruinele unor blocuri lăsate neterminate. Undeva în spatele acestora străluceşte o biserică nouă.

ANL Sagricom

”Există în momentul de faţă o solicitare către Agenţia Naţională a Locuinţei, lucrările sunt ale lor şi sperăm să intre la finanţare în acest an sau anul viitor diferenţa de bani. Inclusiv continuarea lucrărilor de acolo, trebuie expertizate şi apoi continuate” a precizat primarul interimar al Târgoviştei, Cristian Stan.

Ruinele blocurilor de acolo sunt lăsate aşa, după ce firma care construia apartamentele ANL a dat faliment.

În ce priveşte mizeria din zonă, ”dacă sunt probleme acolo în ce priveşte salubritatea vor fi rezolvate”, spune primarul Târgoviştei.

ANL Sagricom

Probleme sunt şi în cartierul ANL din micro 2, unde la mai multe blocuri tencuiala a căzut, uneori din cauză că unele burlane de scurgere nu au fost realizate din construcţie, au fost lăsate în aer şi apa s-a scurs pe pereţii blocurilor.

Tencuiala care stă să cadă reprezeintă un pericol pentru cei care locuiesc acolo, oricând un copil putând fi rănit de o bucată de tencuială care pică de la acoperişul de la intrarea în bloc.

Foarte puţini şi-au cumpărat apartamentele ANL, astfel că aceste lucrări trebuie făcute de proprietar, în speţă de Primăria Târgovişte.

Mii de persoane au făcut cerere la Primăria Târgovişte pentru a obţine o locuinţă ANL. Au existat mai multe criterii de repartizare. Pentru a beneficia de o locuinţă cu chirie de la primărie, solicitantul trebuie să fie major, în vârstă de până la 35 de ani, să nu deţină sau să nu fi deţinut o altă locuinţă în proprietate în municipiu. La repartizarea locuinţelor ANL se face un punctaj şi o anchetă socială, puncte mai multe primind cei care care provin din casele de copii, au venituri reduse, care stau cu chirie, au copii sau au studii superioare.

ANL Sagricom

ANL Sagricom

ANL micro 2