Biserica de lemn de la Voineşti, reabilitată cu fonduri europene

Biserica de lemn de la Voineşti, reabilitată cu fonduri europene

Biserica de lemn din comuna dâmboviţeană Voineşti, sat Onceşti, catalogată monument istoric, este reabilitată cu fonduri europene, lucrările urmând să fie gata anul viitor.

Primarul din Voineşti, Sandu Gabriel, susţine că în pictura bisericii se regăseşte un albastru asemănător cu cel al Mănăstirii Voroneţ.

Biserica are o vechime de 200 de ani.

”În cadrul proiectului ne aflăm undeva la 64%, termenul de finalizare este 10 septembrie 2014. Cu siguranţă lucrările vor fi gata în luna mai, dacă vremea va permite poate chiar mai devreme. Valoarea investiţiei este de 4,1 milioane de lei”, a declarat primarul din Voineşti, Sandu Gabriel.

Acesta spune că biserica ”Duminica tuturor sfinţilor” din Voineşti, care are şi hramul Sf. Ioan, va fi resfinţită anul viitor, odată cu finalizarea lucrărilor de consolidare şi restaurare.

biserica2

Proiectul de reabilitare a bisericii de lemn a început în mai 2011 şi are durata de implementare de 28 de luni. În cadrul proiectului se va realiza şi asfaltarea căilor de acces la biserică şi se va construi un centru de informare turistică.

La începerea lucrărilor de reabilitare, biserica de lemn din Onceşti se afla într-o avansată stare de degradare.

biserica 3

error: Conţinut protejat !!