Birocraţia de la Direcţia de Finanţe Dâmboviţa, sesizată de presă Colegiului Prefectural (audio)

finante-anaf

Un reprezentant al presei locale a sesizat, vineri, la Colegiul Prefectural, birocraţia de la Direcţia Generală a Finanţelor Dâmboviţa, faptul că sunt plimbaţi de la un ghişeu la altul cei care vin să plătească taxele şi sunt nevoiţi să stea la mai multe cozi.

Jurnalistul a explicat cum a stat o oră şi jumătate să plătească un impozit.

”Am fost plimbată la mai multe ghişee, la unul am stat la coadă şi mi s-a dat o chitanţă, apoi la alt ghişeu un alt funcţionar a scanat chitanţa, apoi altă coadă, alt ghişeu şi am putut plăti acel impozit”, a spus Manina Leaşu, jurnalist la Radio Minisat Târgovişte.

”V-am spus că nu e vina dumneavoastră”, a fost replica directorului Direcţiei de Finanţe Dâmboviţa, Emilian Rusu.

Acesta a spus că principala problemă e că marea majoritate a contribuabililor nu vor să plătească cu cardul.

”Eu v-am spus că nu e vina dumneavoastră. Ce se întâmplă?! Dintr-o sută de contribuabili care se află în instituţie la momentul X, 90 sunt agenţi economici, care au conturi bancare dar refuză să plătească prin bancă pentru că suportă un comision şi preferă să vină acolo, fapt pentru care dumneavoastră aveţi de suferit”, a precizat Emilian Rusu.

Întrebat dacă nu ar fi mai simplu ca funcţionarii de la ghişee să nu mai plimbe atât oamenii pentru o simplă plată şi la acelaşi ghişeu să se emită chitanţa, să se scaneze şi să se încaseze banii, directorul a fost ferm şi a spus că nu.

”Sistemul pe care îl avem este un sistem de securitate, pentru că acolo se lucrează în gestiune numai cu bani. În primul rând, sunt stabilite de Ministerul de Finanţe. Nu cel care a luat chitanţa, propriu-zis acea hărtie, ia şi banii. Am avut cazuri de fraudă şi tocmai pentru asta s-au luat aceste măsuri. Deci, asta e procedura, nu poate interveni nimeni. De asemeni când s-a construit acel imobil, în 2000, nu se credea că avem 18.000 de contribuabili şi toţi vor veni, nu toţi, dar foarte mulţi vor veni şi vor plăti acolo. Era concepută pentru anii 2000. Am şase case, nu pot să am mai mulţi casieri”, a mai spus directorul Direcţiei de Finanţe Dâmboviţa, Emilian Rusu.

În sistemul bancar se pare că nu este aceeaşi securitate ca la finanţe, aici se pot efectua diverse plăţi la un singur ghişeu.

”Cred că vom găsi o soluţie”, a fost concluzia prefectului de Dâmboviţa, Ioan Marinescu.

error: Conţinut protejat !!