Site icon stiriDB

Baschet feminin: CSM Târgoviște poate face din nou transferuri internaționale

sepsi-csm-victorie

Echipa de baschet feminin CSM Târgoviște va putea face din nou transferuri internaționale, conform totalbaschet.ro. Clubul târgoviștean i-a plătit fostului antrenor George Dikeoulakos o primă tranșă din datoria de peste 107.000 de euro.

Totodată, clubul din Târgovişte ar fi ajuns la un acord și cu sportiva de origine bosniacă Ivanka Matic. Prin urmare, sancțiunea dictată de Tribunalul de Arbitraj în Baschet a fost ridicată de forul internațional de profil și CSM va putea efectua transferuri internaționale şi poate legitima jucătoare.

Forul internaţional de baschet (FIBA) trimisese un ultim avertisment Federaţiei Române de Baschet. FRB precizează într-un comunicat de presă că o parte din sumă (10.000 euro) a fost deja plătită. CSM poate face transferuri internaţionale, însă doar în acord cu prevederile articolului 3-71 din regulamentul FIBA. (“in situatia in care FIBA a impus o sanctiune impotriva unui club in conformitate cu prevederile art. 3-300 d, doar jucatorii legitimati la federatia respectivului club la data dispunerii sanctiunii pot fi transferati la acel club”)

CSM Târgoviște dispută, joi, de la ora 18.00, o partidă amicală cu Phoenix Galați, în Sala Sporturilor din Târgoviște. O altă partidă amicală între cele două echipe este programată, vineri, de la ora 14.00, tot la Târgoviște. CSM și Phoenix au jucat două meciuri amicale și la Galați, ambele fiind pierdute de târgoviștence.