Site icon stiriDB

Baschet feminin: CSM Târgovişte pierde și meciul doi cu Sepsi

csm-sespi-semifinale-3

Echipa de baschet feminin CSM Târgovişte a pierdut, marţi seara, în Sala Sporturilor, partida cu ACS Sepsi SIC Sf. Gheorghe, partidă ce a contat pentru semifinalele Ligii Naţionale de Baschet Feminin, meciul doi.

Scor final: CSM Târgovişte – ACS Sepsi SIC Sf. Gheorghe 69-72 (14-11, 19-25, 15-18, 21-18).

Susţinută de un public numeros și care și-a încurajat favoritele din prima până în ultima secundă, echipa din Târgovişte, campioana ediției trecute a Ligii Naţionale de Baschet Feminin, a început hotărâtă partida contra rivalelor din Covasna, decisă să câştige şi să egaleze scorul semifinalei. Târgoviştencele au câştigat primul sfert, dar sfertul al treilea le-a găsit conduse cu 10 puncte. Finalul le-a aparţinut tot fetelor de la CSM, care au revenit şi chiar au condus la un punct distanţă cu câteva secunde înainte de final. Echipa din Sf. Gheorghe a fost însă mai pragmatică şi a reuşit să gestioneze mai bine ultimele secunde ale partidei. Thompson şi Jeffery au reuşit coşuri pentru vicecampioana Sepsi, în timp ce Green şi Olah au ratat pe final pentru CSM.

De la târgoviştence s-au remarcat Porchia Green (24 de puncte) şi Larisa Toma (14 puncte). De la Sepsi cele mai bune marcatoare au fost Marshall Tyaunna Dominique (16 puncte) şi Janeesha Jeffery (14 puncte).

Echipa din Sf. Gheorghe s-a calificat în ultima fază a Ligii Naţionale de Baschet Feminin, după două victorii împotriva CSM Târgovişte.

”Cu puţin noroc, puteam câştiga în această seară. Am ştiut încă de la începerea campionatului că echipa la care vin nu mai e atât de competitivă pe cât a fost şi ştiam că nu o să am succesul pe care alţi antrenori l-au avut aici. Echipa a dat tot şi sper că am dat un răspuns pe măsura adversarelor. Am pus mult suflet aici, la Târgovişte”, a declarat, la finalul meciului, antrenorul CSM Târgovişte, Predrag Vasic.

Întrebat dacă va continua la Târgovişte şi sezonul următor, acesta a răspuns ”depinde de club, eu am mare dorinţă să fiu aici”.

Semifinalele s-au jucat după sistemul cel mai bun din trei meciuri, echipa din Sf. Gheorghe le-a câştigat pe primele două şi s-a calificat în finală, cel de-al treilea meci nemaifiind necesar.

Meciul de marţi de la Târgovişte a debutat cu intonarea de către o fanfară a imnului naţional de stat.