Site icon stiriDB

Baschet feminin: CSM Târgovişte câştigă derby-ul cu ‘U’ Cluj şi păstrează poziţia a doua în LNBF

csm-targoviste-u-cluj-green

Echipa de baschet feminin a CSM Târgovişte a câştigat , miercuri seara, pe teren propriu, partida cu ”U” Cluj cu scorul de 58-53 (19-20, 10-9, 19-9, 10-15), păstrând astfel poziţia a doua a clasamentului Ligii Naţionale de Baschet Feminin (LNBF).

O victorie a clujencelor le-ar fi urcat pe acestea pe a doua poziţie a clasamentului.

Partida a fost una echilibrată, niciuna dintre echipe nereuşind să se desprindă la o diferenţă serioasă faţă de adversară. La pauza mare cele două echipe se aflau la egalitate, 29-29. CSM Târgovişte a reuşit un sfert trei foarte bun (19-9), dar a cedat iniţiativa pe final, iar clujencele au marcat şase puncte în ultimele secunde ale meciului, lăsând impresia că dacă partida nu se încheia ar fi putut obţine mai mult de la acest meci.

Cele mai bune marcatoare de la Târgovişte au fost Prorche Poole (23 puncte), Monique Coker (16 puncte) şi Porchia Green (13 puncte).

Pentru ”U” Cluj cele mai multe puncte le-a marcat Adrianne Nicole Ross (19 puncte) şi Andra Mandache (10 puncte).

Târgoviştencele au început cu stângul faza a doua din sezonul regulat al LNBF, pierzând, vineri, la Galaţi. Miza întâlnirii cu echipa din Cluj a devenit astfel foarte importantă: locul doi în LNBF, iar experienţa târgoviştencelor le-a ajutat să obţină victoria miercuri seara. Înaintea partidei cu ”U” Cluj, liderul CSM, Porchia Green, le-a prezentat suporterilor din Sala Sporturilor din Târgovişte Cupa României la baschet feminin, trofeu cucerit de CSM pe 11 februarie, la Sf. Gheorghe.

În următoarea etapă din LNBF, CSM Târgoviște va juca în deplasare, contra CSM Satu Mare (sâmbătă, 25 februarie).