Bărbat din Potlogi, reţinut pentru evaziune fiscală

Bărbat din Potlogi, reţinut pentru evaziune fiscală

Un bărbat de 37 de ani din Potlogi, judeţul Dâmboviţa, a fost reţinut de poliţişti pentru evaziune fiscală, în calitate de administrator al unei firme de construcţii acesta înregistrase în firmă zeci de facturi ale unor firme fantomă.

”Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa,  au probat activitatea infracţională a unui bărbat, de 37 de ani, din Potlogi, bănuit de comiterea infracţiunii de evaziune fiscală. Din cercetări, a reieşit că în perioada 2008-2012, în calitate de administrator al unei societăţi cu obiect de activitate construcţii, bărbatul nu ar fi înregistrat în contabilitate toate operaţiunile derulate”, se arată într-un comunicat al Poliţiei Dâmboviţa, remis vineri.

De asemenea cel în cauză ar fi înregistrat în evidenţele contabile cheltuieli nereale pe baza unor facturi fictive, emise în numele a 43 de societăţi comerciale inactive, cu comportament de tip  fantomă sau cu care nu a desfăşurat relaţii comerciale.

Prin activitatea infracţională, s-a creat un prejudiciu estimat la peste 614.000 de lei.

Bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de vineri să fie prezentat magistraţilor pentru dispunerea măsurilor legale.

error: Conţinut protejat !!