Bărbat atacat de urs, în zona Padina

Bărbat atacat de urs, în zona Padina

Un bărbat, cabanier la Padina a fost atacat de un urs, în noaptea de luni spre marţi, a scăpat şi a fost luat de jandarmi şi dus la spital.

”Azi-noapte în jur de 1.50, un băiat care lucra la cabana Padina, după ce s-a uitat la televizor, a închis cabana şi a vrut să se ducă la căbănuţa lui, ceva mai jos, la vreo 200 de metri. S-a trezit cu un urs în spate. S-a luptat cu el, i-a dat cu lanterna săracul. A scăpat în final. L-a scăpat un câine, pe care îl avea acolo, rămas de la ciobani de astă iarnă”, a declarat şeful Salvamont Dâmboviţa, Doru Deaconescu.

Acesta spune că normal ursul ar fi trebuit să fie la hibernare, în perioada asta.

”Normal ar trebui ursul să fie în hibernare în perioada asta, dar cum s-a întâmplat şi anul trecut, toată iarna nu au intrat în hibernare, s-au învăţat la tomberoane, vin şi caută hrană”, a adăugat Deaconescu.

Incidentul a fost anunţat la 112, iar jandarmii l-au coborât pe bărbat până la Sanatoriul Moroieni, de unde a fost preluat de o ambulanţă şi transportat la spital.

Starea sa nu este gravă, a suferit mai multe zgârieturi în urma atacului ursului, însă în momentul în care a fost preluat de către echipajul medical era în stare stabilă, fiind conştient, însă era speriat.

error: Conţinut protejat !!