Bâldana-Târgovişte şi Găeşti-Ploieşti în noua variantă a masterplanului de transporturi

Bâldana-Târgovişte şi Găeşti-Ploieşti în noua variantă a masterplanului de transporturi

Noua variantă a masterplanului de transporturi, publicată în data de 7 mai pe site-ul ministerului de resort, cuprinde şi drumurile Bâldana-Târgovişte şi Găeşti-Ploieşti. Varianta revizuită a documentului va fi trimisă la Bruxelles pentru aprobare.

DN 71 Bâldana-Târgovişte este cuprins la reţeaua TransRegio cu o valoare de 31,5 milioane de euro.

DN 72 Găeşti- Târgovişte-Ploieşti este inclus în masterplan într-un proiect de drum expres pe ruta Găești-Ploiești-Buzău-Brăila cu o valoare a întregului drum de 280 de milioane de euro.

”Astfel, discuţia noastră (unii parlamentari de Dâmboviţa, n.r.) de la Ministerul Transporturilor a avut roade”, a precizat deputatul PSD dde Dâmboviţa Ionuţ Săvoiu.

Parlamentarii Ionuţ Săvoiu, Valentin Calcan, Leonardo Badea, Zisu Stanciu şi Vasile Horga au avut discuţii la Ministerul Transporturilor despre introducerea în masterplan a unor drumuri din Dâmboviţa. stiriDB remarca, la acel moment, faptul că parlamentarii au fost la minister la o zi după ce masterplanul fusese trimis la Bruxelles. Acea versiune a masterplanului a fost respinsă de Comisia Europeană, iar acum varianta îmbunătăţită a documentului a fost retrimisă spre aprobare.

Ca subiect de interes pentru judeţul Dâmboviţa, în plus faţă de varianta anterioară, acum în masterplan se regăseşte şi DN 71 Bâldana-Târgovişte.

În masterplan se arată şi care este orizontul de timp al proiectelor cuprinse în document: 2030. În masterplan se arată că planificarea şi promovarea investiţiilor rutiere ”se limitează la 2020, iar recomandările dincolo de acest an vor trebui reconfirmate prin analize suplimentare, studii de piață (cerere/, trafic)”.

Toate acestea sunt valabile în condiţiile în care care masterplanul nu va fi respins iar de Comisia Europeană.

„In cele aproximativ 1.000 pagini, documentul prezinta atat proiectele de infrastructura, cat si strategia de implementare a acestora pe cele doua perioade de programare 2014-2020 si 2020-2027. Actuala varianta a  MPGT este rezultatul negocierilor pe care Ministerul Transporturilor le-a avut cu expertii Comisiei Europene si va fi prezentata Comisiilor de transporturi din Senat si Camera Deputatilor in cursul saptamanii viitoare. De asemenea, in ultima saptamana a lunii mai este programata la Bruxelles o noua intalnire intre specialistii  Ministerului Transporturilor si expertii Comisiei Europene pentru discutii finale asupra documentului”, informeaza Ministerul Transporturilor.

Master Planul General de Transport si Strategia de Implementare se gasesc pe site-ul Ministerului Transporturilor, la sectiunea Strategia in transporturi.

error: Conţinut protejat !!