Site icon stiriDB

Avem parlamentari doctori în economie, dar lipsesc soluţiile pentru Dâmboviţa

Patru dintre parlamentarii de Dâmboviţa sunt doctori în economie, la care se adaugă un deputat care are master în managementul afacerilor, dar în judeţul Dâmboviţa lipsesc soluţiile de dezvoltare economică.

Vasile Horga, Ion Pârgaru, Florin Popescu şi Leonardo Badea sunt doctori în economie, iar Dumitru Georgică are un master în managementul afacerilor.

Deşi au studiile necesare, parlamentarii nu au găsit împreună cu autorităţile locale soluţii pentru depăşirea situaţiei economice grave în care se află judeţul. Mulţi dintre ei se descurcă însă bine, la nivel micro, având afaceri de familie de succes.

Vasile Horga (deputat PNL) este doctor în domeniul contabilitate; Ion Pârgaru (deputat PNL)  este doctor în economie; Florin Popescu (deputat independent) este din 2010 doctor în economie; Leonardo Badea (senator PSD) este doctor în domeniul contabilitate şi membru European International Business Academy; Dumitru Georgică (deputat PC) are un master în managementul afacerilor.

Alţi doi deputaţi de Dâmboviţa, Zisu Stanciu şi Ion Stan, au absolvit facultăţi de economie.

Parlamentarii Ovidiu Isăilă şi Radu Popa nu au cv-urile postate pe pagina Senatului, respectiv a Camerei Deputaţilor.

La acest moment, în Dâmboviţa, s-a ajuns ca Spitalul Judeţean Târgovişte, cu aproximativ 2.000 de salariaţi, să fie cel mai mare angajator. Combinatul de Oţeluri Speciale (COS) Târgovişte avea în 1990 peste 10.000 de salariaţi. Numărul acestora a ajuns în anul 2000 la 5.700, iar acum combinatul are mai puţin de 1.500 de angajaţi. La fel, multe alte societăţi din judeţ au redus drastic numărul angajaţilor de la an la an. UPET-ul, o altă societate emblematică acum câţiva ani pentru municipiul Târgovişte, a vândut o mare parte din terenul uzinei pentru a se construi trei supermarketuri.

Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, a anunţat că una dintre soluţiile pe care el o poate pune în practică este dezvoltarea parcurilor industriale din judeţ. Ţuţuianu a avut mai multe întâlniri cu oameni de afaceri din ţară şi au fost anunţate câteva investiţii importante în Parcul Industrial Priboiu, urmând să fie căutaţi investitori şi pentru celelalte două parcuri industriale din Dâmboviţa, cel de la Moreni şi cel de la Mija.

În luna august 2013, preşedintele CJ Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, s-a dus în Italia însoţit de senatorul Valentin Calcan şi deputaţii Dumitru Georgică, Stanciu Zisu şi Ionuţ Săvoiu pentru a găsi investitori care să vină în judeţ. Vizita nu a avut, până acum, niciun rezultat concret.

În luna martie 2013 parlamentarii USL, la iniţiativa senatorului Sorin Roşca Stănescu, au semnat un ”pact parlamentar pentru Dâmboviţa” prin care îşi propuneau să colaboreze pentru binele judeţului. De la semnare nu s-a mai auzit nimic despre acest pact şi ce efecte a avut.