Autospecială nouă primită de ISU Dâmboviţa

Autospecială nouă primită de ISU Dâmboviţa

O autospecială de intervenţie cu apă şi spumă a intrat, de marţi, în dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Basarab I” Dâmboviţa, aceasta urmând a fi repartizată Gărzii de Intervenţie Voineşti.

”Autospeciala este de tip MAN şi are în componenţă: scule şi accesorii pentru intervenţia la incendii, pentru deblocare şi alte echipamente. Dispune de tracţiune 6×6 şi poate fi utilizată şi în teren accidentat. Rezervorul poate înmagazina 7.000 litri de apă şi 700 litri de spumogen, este din fibră de sticlă şi poate transporta şi apă potabilă. Autospeciala mai are în dotare şi un tun pentru apă şi spumă cu acţionare manuală”, se arată într-un comunicat al ISU Dâmboviţa.

Autospeciala a fost achiziţionată prin finanţarea obţinută în cadrul unui proiect european, de către Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară ”Situaţii de Urgenţă Sud Muntenia”, în care Consiliul Judeţean Dâmboviţa este membru.

Valoarea totală a proiectului este de 52 de milioane de lei. Contribuția Consiliului Județean Dâmbovița este de 1,5 milioane de lei, din care:

–  Cofinanțarea  CJD  (2%) este în valoare de 119.987,74 lei;

– Valoarea TVA aferentă cheltuielilor eligibile plus cheltuielile neeligibile sunt în valoare de 1.442.867,72 lei.

autospeciala-pompieri-1

În cadrul primei etape a proiectului, finalizată în data de 29 noiembrie 2012, s-au achiziționat următoarele echipamente pentru județul Dâmbovița: două  autospeciale pentru lucrul cu apă şi spumă de capacitate medie, în valoare totală de 1.438.400 lei (cu TVA); o autospecială pentru descarcerare de capacitate grea și prim ajutor calificat, în valoare de 967.200 lei (cu TVA); 3 autospeciale pentru lucrul cu apă şi spumă de capacitate mare, în valoare totală  de 2.692.536 lei (cu TVA); 4 ambulanțe de tip B2, în valoare totală de 1.266.288 lei (cu TVA).

Beneficiarul acestui proiect este Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară „Situaţii de Urgenţă Sud Muntenia, formată din județele: Argeș, Călărași, Dâmbovița, Giurgiu, Ialomița, Prahova și Teleorman.

error: Conţinut protejat !!