Site icon stiriDB

Autorităţile din Găeşti vor să înfiinţeze Muzeul ”Gheorghe Zamfir” şi o şcoală naţională de nai

festival-gheorghe-zamfir-gaesti

Autorităţile locale din Găeşti vor să înfiinţeze în acest an Muzeul ”Gheorghe Zamfir” şi o şcoală naţională de nai în oraşul natal al artistului.

Anunţul a fost făcut de consilierul local din Găeşti  – Aurel Bojin, pe pagina sa de facebook, iar primarul din Găeşti, Gheorghe Grigore, a confirmat.

Autorităţile vor să acceseze fonduri europene pentru realizarea muzeului, ce va funcţiona în fostul sediu al primăriei. De asemenea susţin că au acceptul lui Gheorghe Zamfir.

”In semn de pretuire a marelui artist Gheorghe Zamfir si de recunoastrea a contributiei pe care a adus-o artei si culturii universale in intreaga sa cariera, in anul 2016 vom infiinta la Gaesti, orasul natal al artistului, Centrul Cultural “Gheorghe Zamfir” ce va adaposti “Scoala Nationala de Nai” coordonata de domnia sa, precum si alte cercuri de instrumente muzicale: pian, vioara, chitara, acordeon s,a. Va fi infiintat un cerc de arta plastica si sculptura, o clasa de canto si o sala pentru diverse evenimente culturale: auditii muzicale, expozitii, concerte, simpozioane, conferinte(…). Pentru a gazdui un asemenea asezamnat cultural, Consiliul Local Gaesti a oferit cea mai reprezentativa cladire din oras, un monument istoric de patrimoniu, apartinand Administratiei Locale, cladire ce are o arhitectura deosebita ce va fi restaurata si redata comunitatii locale. La etajul cladirii vom infiinta “Muzeul National al Naiului”, pe o suprafata de cca 300mp va fi expus un adevarat tezaur cu obiecte de o valoare inestimabila ce apartin artistului: colectii de discuri, colectii de casete si benzi video si audio, manuscrise, tablouri si icoane, compozitii muzicale, carti, instrumente muzicale, colectii de costume populare si multe alte obiecte stranse de-a lungul vietii, toate definesc personalitatea complexa a marelui artist, pe care orice muzeu din lume ar dori sa le detina”, spune consilierul local din Găeşti, Aurel Bojin.

Dragi iubitori de arta si muzica buna, acum la inceput de An Nou vin cu o veste minunata. In semn de pretuire a marelui…

Posted by Aurel Bojin on 3 Ianuarie 2016